Dizajn vodnik

ZOFA INSPIRATION · »KAUCH«, KI NAVDIHUJE

Spet mi je nekaj padlo v oko. Ne dobesedno, ampak muči me pa kar precej. Ne nervira me v negativnem smislu, nasprotno. Zelo mi je všeč. Nova zofa Inspiration slovenske blagovne znamke Kauch namreč.

Problem, ki ga, kot nekdo, ki spremlja oblikovalsko sceno imam, je ta, da odkrijem čisto preveč stvari, ki so mi všeč. In veliko teh bi imela tudi doma. Zadnja v (dolgi) vrsti je zofa Inspiration slovenske znamke Kauch. Po igrivih kockah iCube, modularni zofi Living Organic in tisti ta rožnati Tulip, so v podjetju ponovno ustvarili nekaj prečudovito lepega. Mogoče najbolj do sedaj.

Ravne linije in tkanina v sivem odtenku zofo naredijo sodobno, minimalistično in resno. Na drugi strani pa s prešitimi blazinami v rožnati barvi deluje razigrano in mladostno. Zaobljene noge v hrastovem lesu, prešit naslonski del in marmorna plošča jo dokončno definirajo ter ji dajo retro pridih. Polna nasprotij je. In ravno to jo naredi tako privlačno. Zofa je »po defaultu« na voljo v dveh velikostih, lahko pa jo dimenzijsko tudi prilagodijo.

Luka Debevec, možgani in spretne roke podjetja, poetično zapiše: »To je popolnoma unikaten KAUCH, ki pije eliksir preteklosti, uživa trenutek sedanjosti in svoj pogled usmerja v prihodnost. V njem se bivanjski stil današnjega dne srečuje z retro inspiracijo prejšnjega stoletja. Naravni materiali in organske linije so v njem združeni s svojevrstnimi detajli kot so prešite naslonske blazine, kamnita/betonska plošča ali šarmantna omarica. Mehkoba naslonskih blazin bo iz vas izvabila najlepše spomine, oživela najbolj razburljive deja vuje in vas inspirirala za doživetja v prihodnosti.«

Zelooo uau. Ja, želim. ; )

KAUCH lahko obiščete/sledite tudi tu:
SPLETNA STRAN ∙ FACEBOOK INSTAGRAM

“Marmorna plošča je idealen prostor, kamor postaviš skodelico dišeče kave, najljubšo revijo, vazo ter šopek rož. To pa so že glavne sestavine za popolno Instagram fotografijo.”

 

Foto: arhiv proizvajalca