Dizajn vodnik

V GUD SHOP PO »GUD« DIZAJN

Ali rabim GUD shop sploh posebej predstavljati? Na sceni so ravno prav časa, da smo trgovino (in ekipo) v glavnem spoznali že vsi. Ampak dobrih stvari se je težko naveličati …dsc02998_edited

GUD shop je sodobna trgovinica s konceptom, za katero stoji mlada ekipa navdušencev nad oblikovanjem. Po selitvi iz drugega brega Ljubljanice se sedaj od konca letošnjega februarja nahajajo na Starem trgu 4. Mislim, da brez pretiravanja lahko napišem, da imajo v ponudbi brezhiben izbor blagovnih znamk in oblikovalcev (ter posledično izdelkov). Vleče jih na sever, saj na prodajnih policah prevladuje skandinavsko oblikovanje, kar nekaj pa je tudi slovenskih oblikovalcev, kar je še posebej spodbudno.

Najprej sem se malo bala, da sem naredila premalo fotografij (vedno pač ne uspejo vse oz. se številki posnetih in tistih, ki uspejo, očitno razlikujeta). Pri GUD Shopu pa jih je uspela velika večina. Kamor koli sem obrnila fotoaparat, skoraj nisem mogla zgrešiti.

In kaj lepega se najde na policah? Ogromno – od izdelkov za dom (platnene košare House Doctor, krožniki s super zabavnimi napisi Bloomingville, blazine, koši za perilo in kuhinjske krpe Ferm Living, skodelice Design Letters…), pisarniškega materiala (zvezki, razglednice in ilustracije Teje Ideje, razglednice Vila Malina, ilustracije Hane Stupice, Darling Clementine, barvice in notesniki …), nakita (broške Nekka Nekka, verižice U-nakit), torbe in nahrbtniki, pa ovitki za telefone in prenosnike iz filca Born, najdem pa tudi linijo za nego telesa in dišeče sveče Meraki. GUD ekipa pa ima tudi lastno blagovno znamko GUDwork, pod katero predstavljajo linijo tiskovin, ilustracij in papirne galanterije.

Moj izbor bi zagotovo bile skodelice Design Letters, pa kar vse od Ferm Living in ilustracije ter printi naših oblikovalk. Pa da ne pozabim prečudovite Donne Wilson, priljubljene škotske umetnice, kateri so volnene igrače v obliki prijaznih gozdnih bitij prinesle svetovno slavo. Vsi njeni izdelki (igračam z gozdnimi motivi so se pridružili tudi keramični izdelki, blazine in pohištvo) so ročno izdelani v Angliji.

Ker vsega pač ne morem našteti, si več lahko ogledate tudi v njihovi spletni trgovini.

Skratka, GUD shop je prostor poln oblikovalskih izdelkov. Če ste ljubitelji lepega in če želite dom polepšati s pastelnimi odtenki, boste tukaj prav gotovo našli kaj zase.

dsc02994_edited

 

Slovenske blagovne znamke v GUD shopu:

Born, GUDwork, Teja Ideja, U-nakit, Nekka Nekka, Vila Malina, Laura Bohinc, Equa, Indi, Hana Stupica …

Tuje blagovne znamke:

Bloomingville, Depeapa, Design Letters, Eightmood, House Doctor, Kauniste, Liekeland, Meraki, Papier Tigre, That Way, Madam Stoltz, Ferm Living, Donna Wilson, The beach people, Darling Clementine …

 

dsc03001_edited dsc03005_editeddsc03007_editeddsc03015_editeddsc02985_edited

 

Izdelki Donne Wilson z motivi prijaznih gozdnih bitij so ročno izdelani v Angliji.

 

dsc03016_editeddsc02988_edited dsc02992_editeddsc02981_edited

 

GUD ekipa ima tudi lastno blagovno znamko GUDwork, pod katero predstavljajo linijo tiskovin, ilustracij in papirne galanterije.

 

dsc03008_edited

 

V ponudbi imajo tudi lepo število izdelkov slovenskih oblikovalcev (ilustracije, printi, nakit, keramika, blazine …).

 

dsc03011_editeddsc03021_edited dsc02982_edited

 

Če prisegate na skandinavski dizajn ali želite dom polepšati s pastelnimi odtenki, boste v GUD shopu zagotovo našli kaj lepega zase.

 

dsc03024_editedFoto © Izbirčnica