Dizajn vodnik

SKANDINAVSKI VETER, UJET V TRGOVINI SOMA DESIGN

Še eno trgovinico s čudovitmi predmeti s severa sem odkrila. To je Soma design. In čeprav je svoja vrata odprla že več kot leto dni nazaj, so jo moji radarji zaznali šele pred kratkim. dsc03217_edited

Nahaja se na naslovu Trubarjeva 49. In po Trubarjevi se res ne sprehajam prav pogosto – sploh od Zmajskega mostu naprej. In tukaj tiči razlog, zakaj se mi je izmuznila.

Lastnica trgovine Mateja pove, da je preprosto zaljubljena v skandinavsko oblikovalsko tradicijo. Skandinavijo je obiskala večkrat, prav tako tudi sejme z dodatki za dom in opremo. Tako je zrasla ideja o lastni trgovini, kjer bi vse te lepe predmete ponudila tudi nam.

Trgovina po kvadraturi res ni velika, vendar njena skandinavska duša prevzame v celoti. V ponudbi najdem vse od malih kosov masivnega hrastovega pohištva Hübsch, žičnate košare z lesenim hrastovim pokrovom ferm LIVING, pa hišni tekstil (okrasne blazine iz bombaža s polnili iz gosjega perja in odeje iz 100% žakardno tkanega bombaža Funky Doris), pripomočke za kuhinjo (skodelice in sklede iz bambusa v čudovitih barvnih kombinacijah Biobu, mlinčke in rezalnike za začimbe Adhoc), keramiko in porcelan, svetila ter preproge iz vinilnih trakov švedskega proizvajalca Pappelina in žakardno tkane tekače iz bombaža Aspegren.

Ponujajo tudi veliko ročnih ur (sodobne in minimalistične Komono ter odštekane ure Ziiiro) in nakita (danske blagovne znamke Hultquist in švedske Edblad), ter celo sončnih očal, prav tako znamke Komono. Najdem pa tudi veliko idej za darila (vaze iz aluminija Stelton, namizno ogledalo Normann Copenhagen, nakupovalne lanene torbe Aspegren, pa različne modele nakupovalnih vozičkov Andersen Shopper ter lonce za rože in steklene okrasne škatle Hübsch, ki jih uporabimo kot vitrine za shranjevanje nakita ali le za dekoracijo prostora).

Čeprav je trgovina majhna, je ponudba res presenetljiva. V bistvu bi lahko našla izdelke za vsak prostor doma. Mateja mi pove, da kose pohištva oblikujejo tudi sami. Morda je to prava ideja, da se že tako pestra ponudba izdelkov še malo razširi. Všeč mi je tudi izbor blagovnih znamk. Priznam, da nekaterih tudi sama prej nisem poznala, pa jih poznam kar nekaj. Vidi se, da se res trudijo ponuditi nekaj unikatnega, nekaj novega.

Za konec še vesela novica – odslej lahko čudovite izdelke nakupujemo tudi prek spleta. V novi, čisto sveži spletni trgovini, ki je zaživela konec oktobra.

dsc03186_editedzadnja

 

Blagovne znamke, na voljo v Soma design:

HÜBSCH, STELTON, FUNKY DORIS, NORMANN COPENHAGEN, LINDFORM, ASPEGREN, EDBLAD, HULTQUIST, PAPPELINA, SUPERLIVING, ZIIIRO, RIG TIG, ANDERSEN SHOPPER, LINDFORM, KOMONO, CHICORACAO, BIOBU

 

dsc03179_edited

 

V trgovini prevladujejo kosi masivnega hrastovega pohištva Hübsch, nekateri pa so plod lastnega oblikovanja.

 

dsc03184_edited dsc03173_edited

 

Mobilna mizica na kolesih priznane znamke Normann Copenhagen je uporabna kot vsestranski kos pohištva. Na voljo v več barvnih odtenkih.

 

dsc03191_editeddsc03197_edited

 

V prodajnem programu najdemo izdelke za vsak prostor doma – od pohištva in ostale dekoracije do ur, nakita in izdelkov za najmlajše.

 

dsc03199_edited dsc03205_editeddsc03210_editeddsc03211_editeddsc03223_edited

 

Rravno pravšnje za ta letni čas – preproga Pappelina (na tleh), tekači iz bombaža Aspegren (v košari) ter volnene odeje Chicoracao.

 

dsc03230_edited

 

Tako lepo pa izgleda kombinacija lanenih nakupovalnih torb in gumbov iz porcelana, oboje znamke Aspegren.

 

dsc03238_edited

Foto © Izbirčnica