Življenjski slog

URBAN HOTEL · BUTIČNI HOTEL V SREDIŠČU LJUBLJANE

 Čeprav svoje mesto dobro poznam, sem se ga tokrat odločila raziskati z drugega zornega kota. Malo sem se igrala turistko in priznam, bilo je prav zabavno. Najbolj zato, ker me je večina ogovarjala v angleščini. Najbrž je bil kriv kovček. : )

V središču Ljubljane se je sredi aprila skoraj neopazno odprl čisto nov butični hotel – Urban hotel in za en dan sem postala njegova gostja.

Stavba, v kateri se hotel nahaja ima svojo zgodovino. Stolpnica na Štefanovi ulici 4 je bila leta 1938 namreč zgrajena kot večstanovanjski objekt, dom premožnih meščanov. A ker je mesto na turističnem zemljevidu vedno bolj prepoznavno, je lastnik stavbi na strateški poziciji namenil novo vsebino in Ljubljano obogatil ze res čudovit butični hotel z 32 sobami.

Hotel se nahaja v neposredni bližini Nebotičnika, na eni strani ga zaokroža Argentinski park, do Tromostovja in stare Ljubljane pa je potrebno prečkati le Slovensko cesto in se sprehoditi po Čopovi ali Nazorjevi ulici. Zato se hotel na tem mestu zdi logična poteza.

Ker je stavba pod spomeniškim varstvom, so zunanjost, pritličje in stopnišče ohranili svoj prvotni čar. In to hotelu da prav posebno dušo. Svoj karakter. A pravo presenečenje me čaka, ko odprem vrata svoje sobe. Izjemno velika, svetla in kot se za dizajn hotel spodobi, sodobno oblikovana, je lep kontrast vhodu in originalnemu stopnišču. Tudi strop je visok, kot je običajno za mestno gradnjo tistega časa.

Soba ima vse, kar se za sodoben hotel s štirimi zvezdicami pač spodobi. In še kakšno malenkost več. V mini baru namreč vsakega gosta čaka brezplačna steklenica vode in soka.

Aja, zelo prijazno gesto hotela pa bi skoraj pozabila omeniti (najbrž zato, ker mesto poznam). Ob prihodu namreč vsak gost dobi pametni telefon, na katerem je naloženih za 30 min brezplačnih pogovorov in vse aplikacije, ki jih kot turist v Ljubljani potrebuješ (od zemljevidov, Urbane, LPP, itd.). Ja, in tudi brezplačni skiro za hitrejše odkrivanje mesta je na razpolago. Zelo “kulsko”.

Kar se mi je, poleg res sodobnega dizajna in velikih sob, najbolj vtisnilo v spomin, je prijaznost zaposlenih. In to je (poleg vsega udobja) tisto, kar naredi razliko. Zdaj mi je kristalno jasno, zakaj ima hotel na spletu tako visoke ocene. Ker si to definitivno zasluži.

spletna stran ∙ Facebook 

 

 

“Izjemno velike, svetle in kot se za dizajn hotel spodobi, sodobno oblikovane sobe, so lep kontrast vhodu in originalnemu stopnišču.”

 

 

“Stavba, v kateri se hotel nahaja ima svojo zgodovino. Leta 1938 je bila namreč zgrajena kot večstanovanjski objekt, dom premožnih meščanov.”

 

 

“Ker je stavba pod spomeniškim varstvom, so zunanjost, pritličje in stopnišče ohranili svoj prvotni čar.”

 

 

“Kar se mi je, poleg res sodobnega dizajna in velikih sob, najbolj vtisnilo v spomin, je prijaznost zaposlenih. In to je (poleg vsega udobja) tisto, kar naredi razliko.”

 

Foto © Izbirčnica

Objava je nastala v sodelovanju z Urban hotelom. Podana mnenja so izključno moja.