Na obisku

SODOBNO, A UMIRJENO IN DOMAČE

Vedno rada spremljam zanimive projekte, še posebej, če so naši, slovenski. In čeprav tale ni od včeraj, ga z veseljem predstavljam tudi na svojem blogu. Končno!

Stanovanje se nahaja v Kranju in je prenovljeno v celoti, za njegovo temeljito prenovo pa je poskrbela ekipa Celovito. V njem prebiva tričlanska družina – par s hčerko, ki je zdaj že študentka. Družina si je v novem stanovanju zaželela sodoben, a ne zelo moderen slog. Takšen, ki jim bo nudil občutek topline in domačnosti.

Tloris stanovanja je zasnovan na novo. Steno med dnevno dobo in hodnikom je namreč nadomestila steklena stena iz kaljenega mlečnega stekla z vgrajenimi lesenimi policami. Tako so odprli dolg in slabo osvetljen hodnik, s tem posegom pa se je odprl in povečal tudi dnevni prostor.

Glede na želje stanovalcev, so se pri kuhinji odločili za sodoben podeželski slog. Občutek domačnosti so ustvarili s tradicionalno oblikovano kuhinjo z velikim keramičnim pomivalnim koritom. Tej izbiri je seveda sledila tudi keramika – tako v kuhinji, kot v kopalnici, na stranišču in v shrambi. Povsod stene namreč ščitijo in hkrati krasijo klasične metro ploščice (podolgovate ploščice z rezanimi robovi). Ploščice dajejo kuhinji in ostalim, z njimi obloženim površinam, retro pridih.

Slog kuhinje je narekoval smernice tudi ostali opremi v stanovanju, kjer je večina pohištva narejenega po meri. Celotna barvna paleta stanovanja je zelo umirjena. Bela v kombinaciji s hrastovim lesom in pastelnimi odtenki – kuhinjske fronte v sivo-modri ter oblazinjeno pohištvo in preproge v peščeno sivi. Največ domačnosti prostoru dajejo tlaki. Ekipa Celovito je izbrala parket iz krtačenega oljenega hrasta, ki zaradi obdelave in vidnih grč deluje rustikalno. Sobo dekleta pa najbolj zaznamuje stena, na kateri so posejani pisani »gumbi«, ki naredijo prostor ekstra igriv.

Stanovanje meri približno 90 kvadratnih metrov, a zahvaljujoč poenoteni opremi in usklajenim barvam deluje še večje in prostornejše. Družina si je vzela čas za temeljit premislek, saj se jim s prenovo ni mudilo. To pa se odraža tudi na končnem rezultatu. In vedno, ko me kdo vpraša, katera je pomembna stvar v zvezi z oblikovanjem, ki sem se jo naučila, odgovorim “opremljajte počasi”. Rezultat je lahko veliko boljši.

 

Ekipi Celovito lahko sledite tudi tukaj:
spletna stran ∙ Facebook ∙ Instagram

 

 

“steno med dnevno dobo in hodnikom je nadomestila steklena stena iz kaljenega mlečnega stekla z vgrajenimi lesenimi policami”

 

 

“tako so odprli dolg in slabo osvetljen hodnik, s tem posegom pa se je odprl in povečal tudi dnevni prostor”

 

 

“slog kuhinje je narekoval smernice tudi ostali opremi v stanovanju”

 

 

“sobo dekleta najbolj zaznamuje stena, na kateri so posejani pisani »gumbi«, ki naredijo prostor ekstra igriv”

 

 

“v kuhinji, kopalnici, na stranišču in v shrambi stene ščitijo in hkrati krasijo klasične metro ploščice”

 

Foto © Celovito

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja