Življenjski slog

SO HOTELI … IN JE CHILTERN FIREHOUSE

V Londonu, natančneje v predelu Marylebone se nahaja razkošen butični hotel z zanimivo zgodovino. Nekdaj gasilska postaja, pred katero pa danes stojijo predvsem limuzine.

Chiltern Firehouse je namreč zelo priljubljeno zbirališče zvezdnikov vseh mogočih profilov, hotel pa spada tudi med »must see« londonske dizajn scene. Hotelir André Balazs pa ni lastnik le tega lepotca, ampak sta njegova tudi dva svetovno znana in prav tako pri zvezdnikih priljubljena (ni naključje) hotela The Mercer Hotel v New Yorku in Chateau Marmont v Los Angelesu.

In letošnje poletje sem bila srečnica tudi jaz, saj sem si Chiltern Firehouse lahko ogledala zares od blizu.

Hotel ni prevelik, ima 26 sob, kar je za varovanje zasebnosti petičnih gostov ravno prav. Ob vstopu v avlo gosta pozdravijo visokorasle lepotice, ki se v modrih uniformah elegantno sprehajajo po mehkih preprogah. Celoten prizor je kar malo nerealen, preproge pa res tako mehke, kot bi hodila po oblaku.

Z dvigalom se prestavimo nadstropje višje. V sobi na novega gosta že čaka ohlajen šampanjec, nekaj sladkega za pod zob in seveda na roke napisano pismo dobrodošlice. Zazdi se mi, kot da sem stopila v neko drugo obdobje. Soba ni ultra moderna, a ima svoj značaj in je zelo očarljiva. Vse izgleda tako udobno in domače (brez težav bi se zleknila na kavč ali posteljo).  Izvem, da se v vseh sobah nahaja vsaj en kamin in kopalnica obvezno v marmorju. Po ogledanih še naslednjih dveh ugotovim, da je nemogoče izbrati najljubšo. Vsaka ima namreč svoj šarm, mnogo stila in kot že rečeno osebnosti.

Za vsakega gosta pa skrbi tudi osebni strežnik. Raven postrežbe je res neprekosljiva. Najbrž ni potrebno posebej poudarjati, da je za nočitev tu potrebno seči kar globoko v žep. Gostitelj pove, da so v preteklosti vsakega gosta pred prihodom tudi preverili. Kdo ve, mogoče še vedno.

Tolažim se z dejstvom, da še dobro, da nisem zares tukajšnja gostja. Takšen hotel te namreč sooči z dilemo – čeprav mesto toliko ponuja in se nahajaš v njegovem samem središču, svojega udobnega kokona najbrž sploh nočeš zapustiti?! Kar pa bi bila izjemna škoda. London je (kljub terorističnim grožnjam) res posebno in vznemirljivo mesto, katerega utrip pač moraš začutiti.

Obisk je, kot vse lepe stvari, prehitro minil. V baru me nagradijo še s kozarcem penine. Bilo je kratko in sladko, a občutka udobja in zgodovinskega čara stavbe ne bom pozabila. Občutka, ki ga je pričaral Chiltern Firehouse. Občutka sreče.

1 Chiltern Street, London
www.chilternfirehouse.com

 

 

“Hotel ni prevelik. Ima 26 sob, kar je za varovanje zasebnosti petičnih gostov ravno prav.”

 

 

“Sobe niso ultra moderne, a imajo svoj značaj. Vse izgleda tako udobno in domače.”

 

 

“Izvem, da se v vseh sobah nahaja vsaj en kamin in kopalnica v marmorju.”

 

Foto © Izbirčnica, Chiltern Firehouse