Dizajn vodnik

LAHKO PRENOVLJENA LESNINA POSTANE MOJA PRILJUBLJENA POHIŠTVENA TRGOVINA?

Na Brdu v Ljubljani se je odprla prenovljena Lesnina. To, da se je prenavljala, sem vedela, saj živim v njeni neposredni bližini (vsakokrat, ko zavijam na obvoznico se namreč peljem mimo). O Lesninini prenovi so me sredi poletja začele opozarjati obcestne table v stilu »Vse mora ven, praznimo zaradi prenove.«  Tipične trgovske fore, sem si pač mislila.

Ko pa se enkrat v svojem mimohodu tam res ustavim, ugotovim, da mislijo zares. Da ne gre le za nekaj kozmetičnih popravkov, da je trgovina postala pravo gradbišče, kjer ni mogoče najti skoraj ničesar več, razen delavcev in nekje za visečim polivinilom zadnjih artiklov, ki še upajo na svojega kupca. Prizor, ki je obljubljal, da bo nastalo nekaj čisto novega.

In ker reklame o otvoritvi ni bilo mogoče zgrešiti oz. preslišati (pa tudi zato, ker priznam, da sem bila zares radovedna, kaj je iz tistega gradbišča nastalo) sem jo seveda obiskala. Zdaj razumem, čemu ves ta cirkus. Imela sem namreč kaj videti. Kakšna sprememba, vau. Trgovina je oooogromna. Pritličje je odprt, svetel in veliko bolj pregleden prostor, ki izgleda še enkrat večje kot prej (ne vem sicer, kako je to mogoče). Policam skoraj ni videti konca.

Poleg prenovljenega pritličja, pa me je najbolj navdušil oddelek kuhinj v prvem nadstropju.  Tam mi je bilo všeč kar nekaj postavitev in bi se s pravo težavo odločila le za eno. Nikakor pa nisem mogla mimo velikega omizja, ki je spominjalo na scenografijo iz Alice v čudežni deželi. Prava paša za oči.

In čeprav celotna ponudba ni 100 % po mojem okusu, pa v neskončni množici izdelkov izkušeno estetsko oko najde marsikaj. Predvsem na oddelku z dodatki je izbor blagovnih znamk kar impresiven – Villeroy & BochWMFRosenthalSeltmann WeidenVersaceRitzenhoff & BrekerASA SelectionEspritJoop!Pip HomeBasetti, S. OliverTom Tailor  …

Kako pa je s trendi?

Pri svetilih najdem kar nekaj zlatih in bakrenih kovinskih odtenkov, ki so velik hit že nekaj časa. Prav tako se na prvi pogled zaljubim v bakreno kuhinjsko pomivalno korito (ne vem sicer, kako zahtevno je takšno korito za vzdrževanje?), tudi pudrasto roza še kar kraljuje. V oko pa mi padeta tudi dva zelo lepa oblazinjena pohištvena kosa – čudovit polnočno moder kavč v žametu (ki je trenutno totalen hit) in petrolej zelen kotni sestav v enaki teksturi, h kateremu se odlično podajo okrasne blazine v gorčično rumeni barvi. Skratka, tudi tukaj je trgovina v koraku s časom.

Prisegam na trajnostno oblikovanje, sem pa tudi velika zagovornica demokratičnega dizajna. To pomeni, da so lepo oblikovani kosi dosegljivi širokemu krogu ljudi (če že ne vsem). In tukaj sem našla lepo število izdelkov, ki zadovoljijo oba kriterija.

Torej. Bi lahko prenovljena Lesnina postala moja priljubljena pohištvena trgovina? Vsekakor.

 

Predvsem na oddelku z dodatki je izbor priznanih blagovnih znamk kar impresiven.

 

 

Poleg prenovljenega pritličja, me je najbolj navdušil oddelek kuhinj v prvem nadstropju.

 

 

Barve in teksture seveda sledijo zadnjim pohištvenim trendom. Veliko je zlatih in bakrenih kovinskih odtenkov. Pa pudrasto roza, petrolej zelena ter polnočno modra, dodatki zelenja in še bi lahko naštevala …

 

 

Nikakor pa nisem mogla mimo velikega omizja, ki je spominjalo na scenografijo iz Alice v čudežni deželi.

 

Foto © Izbirčnica