Dizajn vodnik

PRIDI, POMLAD!

Po dolgem in hladnem januarju se je nekaj sončnih in relativno toplih dni preteklega tedna zdelo kot balzam za dušo (in telo). Stanje duha je takoj preklopilo na pomladne frekvence in želja, da se čim prej vrne, je z vsakim dnem večja.

Pomladi je od barv najbolj zaželena zelena. No, barva nas bo spremljala dlje, kot le ta, najbolj cvetoči letni čas. In kako svoj dom, poleg tega, da ga dobro prezračimo, najhitreje napolniti s svežo energijo in vanj priklicati pomlad? Logičen odgovor se ponuja kar sam – okrasitev z zelenjem. Vendar to ne pomeni le zelenih rastlin, ampak tudi pohištvo in dodatke v svežih zelenih odtenkih.

Preverila sem, kakšne novosti nas čakajo na policah trgovin. V zeleno se je odelo lepo število blagovnih znamk, a tokrat bom izpostavila tri.

Muuto me je očaral s čudovitimi transparentnimi steklenimi vazami mehkih oblik Elevated. Vanje lahko postavimo le eno brstečo vejico in »uau« učinek je zagotovljen. Pri Ikei sem se zagledala v simpatično serijo kaktusov iz porcelana SJÄLSLIGT, ki že obstoječemu zelenju doda element igrivosti. Prepričajo me tudi preprosti okrasni cvetlični lonci in vaze ter kovinski mizici v beli in zeleni barvi GLADOM.

Zelena pa se čudovito poda tudi v spalnico. Znano dejstvo namreč je, da zeleni odtenki pomirjajo čute, v prostor pa vnašajo harmonično vzdušje. To so, s serijo čudovitih in elegantnih posteljnin, dokazali pri H&M Home. Poudarek je na udobju in na okolju prijaznih materialih. Res enkratna kolekcija.

Naj le pomlad pride čim prej!

Foto © Muuto: 1-3 / Ikea 4-7 / H&M Home 8-12