Življenjski slog

PRAZNIČNO OKRAŠENA IZLOŽBENA OKNA · LJUBLJANA 2017

Že skoraj cel teden se potepam po centru Ljubljane, kot da sem se izgubila. Pa se nisem. Tako kot lani, želim preveriti vso kreativnost in domišljijo pri praznični okrasitvi izložbenih oken.

Saj ne, da je Ljubljana tako velika, ali da bi bilo lepih izložb toliko, da bi jih bilo nemogoče vse ujeti v objektiv fotoaparata. Ampak ta svetloba. Pri fotografiranju izložb je še posebej težko (da ne uporabim kakšne druge besede : ), saj je čez dan, zaradi odseva v šipi, to skoraj misija nemogoče. Moji prsti pa so od pritiskanja po sprožilcu že čisto prezebli (z rokavicami je pač spreminjanje nastavitev zelo omejeno).

Kakor koli. Nekaj mi je le uspelo. Ne vem, če sem našla ravno vse, sem se pa maksimalno potrudila. Nekatere izložbe zares izstopajo, je pa res, da bi si pri večini želela še več kreativnosti, drznosti in poguma. Pa grem kar lepo po vrsti.

Oblak pentelj in hrestač

Izpostavila bi dve. Prva, najbolj markantna in nezgrešljiva je izložba Pentlja Concept Store na Mačkovi. Čeprav je tam dokaj osamljena in skrita, sem bila prepričana, da me ne bo razočarala. Ta trgovina s konceptom ga zares ima. Koncept namreč. In stil. Okrasje nad izložbo je impozantno in enostavno ne moreš mimo, da ne bi vsaj za trenutek postal in ga občudoval. Čestitke zmagovalki. ; )

Potem pa me je očaral še zelo prikupen in postaven hrestač, ki ponosno stoji pred trgovino SMILE Concept Store. Potrudili so se tudi z zelenjem, ovitim okoli oken in celotna izložba deluje zelo ljubko.

Veliko rdeče, pleteni jelenčki, leteči pujsi

V rdeče se je ovila izložba Dote na Slovenski, ki deluje praznično, njen videz pa je zelo enoten. Všeč. Z ogromnim venčkom (ti dve besedi sicer nekako smešno delujeta skupaj, a venec ima zame bolj pogrebni pomen : ) je lepa tudi izložba H & M na Čopovi. Minimalistično preprosta, a lepa. S parom pletenih jelenčkov je prisrčna tudi izložba GUD Shopa na Starem trgu. Ni kaj, Bojan in Mici sta zares lep par. Le streljaj od Prešernovega trga, so vedno izvirne tudi izložbe Galerije Emporium. Mimo obeh Max Marinih pa tudi ne morem. Ta, z belimi labodi na Miklošičevi, mi je še posebej všeč. Babushka pa nam srečo v novem letu želi z letečimi pujsi.

Na novo zastekljena Nama in dokaj dolgočasen Maximarket

Potem pa sta tukaj še obe ljubljanski veleblagovnici – Nama in Maximarket. Na novo zastekljena Nama je tako letos prvič zasijala s prazničnimi izložbami. Lepe so, a morda pogrešam tiste Namine, ki so pripovedovale zgodbo … kjer so si dali res duška. Maximarket pa … ah, rešujejo jih zlate ptičje kletke, pa še te bi se dalo zelo dodelati. Za veleblagovnico kot je Maxi vsekakor preveč povprečno, dokaj dolgočasno.

To je to. Upam, da nisem bila preveč kritična – prostora za izboljšave je zagotovo še veliko. Sicer pa je mesto lepo okrašeno, še posebej pa me z optimizmom navdaja njegov utrip.

 

“Najbolj markantna in nezgrešljiva je izložba Pentlja Concept Store na Mačkovi. Ta trgovina s konceptom ga zares ima. Koncept namreč. In stil.”

 

 

“Očaral me je tudi zelo prikupen in postaven hrestač, ki ponosno stoji pred trgovino SMILE Concept Store.”

 

 

“S parom pletenih jelenčkov je prisrčna tudi izložba GUD Shopa na Starem trgu. Ni kaj, Bojan in Mici sta zares lep par.”

 

 

“Maximarket pa … ah, rešujejo jih zlate ptičje kletke, pa še te bi se dalo zelo dodelati.”

 

Foto © Izbirčnica