Dizajn vodnik

GLASBA IZ STENSKE UMETNINE & SLIKA OSUPLJIVIH BARV

Vsako leto proti koncu leta prejmem vabilo, ki se ga še posebej razveselim. Ne, to ni vabilo na kakšno hudo novoletno žurko. To je vabilo na predstavitev novosti, ki obljubljajo zvočno in vizualno doživetje, kakršnega lahko doživim le tam. V salonu Bang & Olufsen, namreč.

Kaj bo novega, je podjetje naznanilo že aprila. In takoj je bilo jasno, da se bo čakanje izplačalo. Ekipa Bang & Olufsen Slovenija, ki jo sestavljajo Tomaž Hočevar, Peter Rabič in Franci Tomšič, nam je tako pretekli konec tedna predstavila modularni glasbeni koncept BeoSound Shape, ki, kot pravijo v podjetju, prinaša neskončne kreativne priložnosti pri projektiranju interierja, hkrati pa uporabnikom nudi enkratno zvočno doživetje. Za osupljive barve v kombinaciji z izjemnim zvokom je poskrbel televizor BeoVision Eclipse.

Neskončna kombinacija šestkotnikov

Seveda me je najprej očaral sistem zvočnikov. Predvsem zato, ker je prostoru pravi okras, kar je nam, ženskam, še posebej pomembno (važno, da je lep, ane : ). Ko pa slišiš zvok, ki prihaja iz te stenske umetnine, si zares zaljubljen.

Sistem temelji na enojni geometrijski obliki, šesterokotniku, vsaka ploščica pa služi kot zvočnik, ojačevalnik ali zvočni dušilec. Tomaž pove, da je BeoSound Shape edinstven v svoji prilagodljivosti. Vedno ga je namreč mogoče nadgraditi z dodatnimi enotami. Najmanjše število ploščic v kombinaciji je 7, dodamo pa jih lahko vse do 44. Pestra je tudi izbira barv, kar pomeni, da je možnosti oblikovanja neskončno, vsak vzorec pa unikaten. In ko “tehnika” po hiši izgine na tako čudovit, estetski način, si težko lahko zaželim še kaj več.

Ko oživi slika

Potem pa se prižge TV (no, še pred tem se začne avtomatsko premikati njegovo stojalo, kar se zazdi kot mala čarovnija). Slika na ekranu je tako realistična, da se zdi skoraj neresnična. Posrka me v njen svet in za trenutek izgubim občutek, kje se pravzaprav nahajam. Osupljivi sliki se pridruži še mogočen zvok in pogleda ni več mogoče umakniti. BeoVision Eclipse je tako po mnenju številnih strokovnjakov najboljši televizor ta hip. In kdo sem jaz, da bi jim lahko nasprotovala. : )

Doživetje je bilo edinstveno. Zdaj moram le še najti tisto ulico na Laponskem, ali kje točno že živi ta rdečelični, dobrodušni, bradati mož.

Bang & Olufsen Slovenija najdeš tudi tu:
SPLETNA STRAN ∙ FACEBOOK

 

BeoSound Shape

Modularen koncept oblikovanja
Popoln brezžični sistem zvočnikov, ki se lahko poljubno nadgrajuje (do 44 individualnih zvočnikov)
Obsežna barvna izbira, ki se ujema z vsakim življenjskim prostorom
Bogata kakovost zvoka

 

 

BeoVision Eclipse

Nepreklosljiva OLED 4K tehnologija
Slika tako realistična, da se zdi skoraj neresnična
Vgrajen 3-kanalni sistem zvočnikov 450 vatov
Na voljo v dveh velikostih: 55” in 65”
Prevleka zvočnika v različnih barvah omogoča videz po meri

 

Foto: Bang & Olufsen

BANG & OLUFSEN
BREG 6
LJUBLJANA