Dizajn vodnik

HLADNI DNEVI, TOPLA ODEJA IZ VOLNE VELIKANKE

Odeja iz volne velikanke je v tujini velik hit že nekaj časa. Dobro se spomnim, ko sem jo prvič zagledala nekje na Instagramu. Lahko bi rekla, da je najbolj instagramabilna (besedo sem si ravnokar izmisila : ) odeja sploh. Še posebej v kombinaciji s trenutnim navdušenjem okrog hygge.

Kaj mislim pod instagramabilna? To, da neverjetno paše pravzaprav povsod in da je odziv nanjo vedno ogromen.

Glede na to, da sebe prištevam med tiste, bolj zmrznjene, odeja pa izgleda kot oblak mehkobe in topline ter je kot takšna idealna za mrzle zimske dni, sem začela resno razmišljati o nakupu. Prva asociacija, kje bom našla, kar iščem, je bil seveda Etsy. A v poplavi ponudbe sem se čisto izgubila (no, v tem kontekstu v bistvu utopila). Zato sem si zadala cilj, da jo, tisto idealno, najdem pri nas.

In tisti občutek, ko končno najdeš kar iščeš (ali pa stvar najde tebe; kakor koli, verjamem, da se prave stvari zgodijo ob pravem času) – skratka, odkrila sem Naturaland, deželo (skoraj dobesedno), ki, kot pove ime, ponuja vse iz naravnih materialov (odeje, posteljnine, blago, …)

Neskončno zank popolnosti

Darja, kreativna sila Naturalanda, “ta pridna” za pletilkami, je po duši perfekcionistka. Njene zanke so tako lepe in enakomerne, da končni izdelek izgleda res popoln. Pove mi, da je prvo odejo razdrla najmanj šestkrat. Pletla jo je namreč toliko časa, dokler ni bila s končnim rezultatom zares zadovoljna. In njeno težnjo k perfekciji sem doživela tudi sama. Enostavno se ne da spregledati, kako pomembno ji je, da odeja izgleda kot je treba. Sploh glede na dejstvo, da ni poceni.

Več, kot le lep okras

A odeja ni samo lep okras (v pravem ambientu izgleda res noro dobro). Jaz jo dejansko uporabljam vsak dan (beri: vsako noč), pogrnjeno čez prešito odejo (beri: kovter) in je res d best. Predvsem mi veliko pomeni, da je izdelana iz naravnega materiala – merino volne, ki je visoko kvalitetna naravna preja.

Glede na dejstvo, da je volnena, jo v pralnem stroju ni mogoče prati. A to me ni odvrnilo od izbire najsvetejšega možnega odtenka (na voljo jih je kar 56). Ima namreč sposobnost samočiščenja. No, zaenkrat izkušnje s kakšnim madežem še nimam. Poročam, če se zgodi.

Poleg odej, v ponudbi izdelkov iz volne velikanke, najdem še nekaj super artiklov. Darja pa me razveseli še z novico, da kmalu prihajajo tudi blazine. Draga zima, ti kar pridi, jaz sem pripravljena. : )

Naturaland najdeš tudi tu:
SPLETNA STRAN ∙ FACEBOOK INSTAGRAM

 

“Darja je po duši perfekcionistka. Njene zanke so tako lepe in enakomerne, da končni izdelek izgleda res popoln.”

 

 

“Odeja v pravem ambientu izgleda res noro dobro. A je več, kot le lep okras.”

 

Stilirianje & foto © Izbirčnica