Dizajn vodnik

7 SVEČNIKOV ZA ADVENTNI ČAS

Dragi moji, proti koncu leta 2017 gremo. Ja, res je. In glede na to, da je danes zadnja nedelja v novembru, bomo točno čez en teden na mize že postavili prvo praznično okrasje.

Čeprav po trgovinah izgleda, kot da božič traja vsaj že kak mesec dni, pa bo počasi potrebno začeti tudi z okraševanjem doma. No, jaz se ga še nisem lotila … ampak zdaj zdaj. Ena mojih ljubših stvari v prazničnem času je odštevanje do božiča s prižiganjem svečk na adventnem venčku. Da pa bi bilo letos malo drugače, sem pobrskala med njihovimi alternativami – svečniki.

Poiskala sem takšne, oblikovno minimalistične in preproste, katere lahko z nekaj okrasja spremenimo v čudovite božične dekoracije. Kar nekaj jih je v barvah zlate, saj je zlata praznična barva, idealna za božični čas. Vsem pa je skupno to, da so brezčasni in se brez težav uporabljajo tudi preostanek leta.

Tule je mojih sedem favoritov. Naj se praznično obdobje začne.

 

CircleFerm Living
Obroč iz medenine, kateremu lahko poljubno dodamo okrasje, obesiti pa ga je mogoče tudi pod strop. Minimalistično enostaven, a čudovit svečnik.

 

String, Ferm Living
Na usnjenem traku nanizane lesene perle tvorijo čudovit svečnik, katerega lahko sooblikujemo tudi sami. Najbolj razigran med današnjo izbiro, je na voljo v dveh barvnih izvedbah – sivi in naravni barvi bukovega lesa.

 

Sons Of Marble – O-Ring, Design By Us
Svečnik iz čudovitega črnega marmorja, kateremu praznično svečanost dodajo zlati medeninasti detajli.

 

TangleStelton
Sodoben, a v svojem bistvu klasičen adventni svečnik elegantnih linij. Na voljo v bakreni ali medeninasti različici.

 

Kubus, By Lassen
Svečnik, ki je bil oblikovan leta 1962 in je bil sprva namenjen le družini in kolegom, še danes, po 55 letih, navdušuje s svojo brezčasno obliko. Na voljo v kar nekaj izvedbah, za adventni čas pa je ta s štirimi svečami najbolj logična izbira.

 

SeasonGeorg Jensen
Še en preprost, a elegantno čudovit svečnik, katerega lahko uporabljamo celo leto. Z usnjenimi trakovi in stojalom se lahko nadgradi v obliko božične jelke in tako postane čudovit okras vsake mize.

 

LunaApplicata
Svečnik, pri katerem lahko uporabimo vso svojo kreativnost in domišljijo, saj nudi veliko različnih možnosti postavitve in dekoracije. Stojala za sveče so premična,  lahko pa jih tudi odstranimo.

Foto: arhiv proizvajalcev