Dizajn vodnik

POKE STUDIO · VELIKI POK KREATIVNOSTI

Vedno me razveseli, ko vidim, da se na področju oblikovanja dogaja nekaj novega. Predvsem pri nas doma, v Sloveniji. Ja, premoremo toliko kreativnosti, da kar brbota od novih idej in navdušenja. Tako mi je že pred časom na radar prišel Poke Studio.

Kaj je Poke, kdo je Poke?

Poke Studio je oblikovalski studio iz Ljubljane, ki deluje na področju oblikovanja interjerjev – spoznajo se tako na zasebni in javni interjer, kot na oblikovanje razstavnih prostorov in sejemskih postavitev ter oblikovanje pohištva. A to še ni vse. Delujejo tudi na področju art direction in področju vizualnih komunikacij. V planu pa imajo tudi delavnice in še kar nekaj drugih idej …

Ekipo Poke sestavljajo tri mlada, igriva in svežih domislic polna dekleta – Petra, Tanja in Živa. Punce sem za kratek pogovor obiskala v kreativnem centru Poligon na Tobačni ulici (nad Upravno enoto), kjer trenutno delujejo.

We dare to poke!

Čeprav so mlade, izvem, da imajo za sabo že lepo število izkušenj iz zgoraj omenjenih področij. Ko jih povprašam, zakaj ime Poke Studio, v en glas povejo, da je njihov moto We dare to poke! (Drznemo si vas dregniti). In res, iz njih veje pogum, želja po drugačnosti, po novih konceptih, po svežih, drugačnih zamislih. Povedo, da se od drugih razlikujejo po tem, da pokrivajo več različnih področij, da nek projekt lahko izpeljejo celostno, od začetka do konca. Za primer navedejo javni prostor, npr. bar, kjer poleg interjerja lahko oblikujejo tudi celotno grafično podobo, od logotipa do menijev, skratka celotnega koncepta.

Neskončno ustvarjalnosti, muza = naročnik

Dela med seboj nimajo posebno razdeljenega. »Vse rade delamo vse«, povedo »in se učimo ena od druge«. Tudi na vprašanje, kakšne projekte delajo najraje, ali je to javni ali zasebni interjer, mogoče kaj drugega, nimajo posebnih preferenc: »Vsak projekt je po svoje drugačen, vsak je izziv zase. Živimo in dihamo ustvarjalnost in kot strasten in izkušen mlad tim pristopamo k vsakem projektu z navdušenjem. Naši naročniki so naše muze in močno verjamemo v skupno delo z njimi, da jim lahko damo celostne rešitve in najboljšo izkušnjo pri ustvarjanju njihovega novega doma, pisarne, trgovine, pohištva, znamke, vizualne podobe itd.«

Prav raznolikost jih dela tako žive in polne idej, to navdušenje in strast pa se občuti že od daleč. Gremo, punce!

Poke Studiu lahko sledite tudi tukaj:
spletna stranFacebook Instagram

 

Deskbuddies – niz petih lesenih elementov, ki pomagajo organizirati pisarniške potrebščine. Projekt oblikovan za Pop-up dom v Ljubljani.

 

 

Oblikovanje koncepta, kreativno vodenje in izvedba reklamne kampanje Misfress

 

 

 Oblikovanje koncepta, fotografiranje in grafično oblikovanje kataloga za kolekcijo pletenin oblikovalke Jone Bednjanec

 

Foto © 12, 6789, 11  Poke Studio // 3 Bor Slana // 45 Ada Hamza // 10 Marko Šafarič // 12, 13, 14 Katarina Radovič