Dizajn vodnik

NOVA SHOWROOM · KJER JE DOMA POHIŠTVO S KARAKTERJEM

NOVA Showrooma se spominjam še iz časov, ko je, takrat še kot cvetličarna, sramežljivo skrit stal na Levstikovem trgu v centru Ljubljane. A to ni bila običajna cvetličarna. Bila je ena prvih prodajaln s konceptom, ki je poleg cvetja ponujala tudi čudovite dodatke za dom in malo pohištvo.

Evolucija iz cvetličarne v to, kar je NOVA Showroom danes, je precejšnja. Rož ni več, ostalo pa je pohištvo. Mnogo tega, saj se je salon medtem preselil v večje prostore. Zdaj se že skoraj štiri leta nahaja na Šmartinski cesti 53 in je z odličnim izborom oblikovalskih pohištvenih znamk eden najlepših salonov v Ljubljani. Lastnika, ki stojita za celotno zgodbo, sta zakonca Andreja in Andrej Krivošič. Sebe opišeta kot kuratorja blagovnih znamk, ki jih zastopata, z veliko ljubezni do lepega in nenavadnega. Za uspeh so zaslužne dolgoletne izkušnje, ogromno znanja in nenazadnje tudi odličen tim, ki ju obkroža.

V salonu, ki z oblikovalskimi kosi izstopa že na daleč se najde predvsem pohištvo in dekorativne izdelke s karakterjem. V ponudbi imajo pohištvo za vse prostore doma (tudi vrt), pa razsvetljavo, čudovite dodatke, tapete in tekstil. Imajo namreč čez 15.000 vzorcev blaga – za zavese, oblazinjeno pohištvo, prevleke … In če pustim domišljiji prosto pot, bi si iz mnogih dalo sešiti tudi čudovito krilo ali kakšen zanimiv plašč.

Seznam več kot 20 blagovnih znamk, ki jih zastopajo, se bere kot najlepši roman: Baxter, Gervasoni, Designers Guild, Living Divani, Paola Lenti, Roda, Magis, Foscarini, Riva1920, Casa Milano, Gubi, Edra, Emmemobili, Ethnicraft, GolranLetti&Co, Very WoodNotre Monde, Fiam, Binova, Schiffini, Elitis, Osborne & Little, Cole & Son WallpaperIbride, DCW éditions, Pianca, Romo, Rubelli … In če kdo misli, da je med najboljšimi kosi pohištva lahko izbirati … ne ni. Niti slučajno : )

Ko vprašam Andrejo, ali bi katero znamko še posebej izpostavila, brez oklevanja pove: “Baxter je bila najina prva ljubezen in ljubezen na prvi pogled. Njihova strast je emocionalno izražanje skozi predmete in nenehno osredotočanje na brezhibnost. Medtem, ko se njihovi oblikovalci, s karizmatično Paolo Navone na čelu, z eno nogo močno opirajo na tradicijo, z drugo suvereno plešejo med trendi sodobnega oblikovanja. To naju je preprosto očaralo. Prav tako ima Gervasoni s svojim sproščenim, nonšalantnim in duhovitim karakterjem posebno mesto in igra pomembno vlogo pri oblikovanju našega koncepta. DNA te blagovne znamke je prav tako prepoznavno prežet z ustvarjalnostjo kreativne direktorice Paole Navone. Designers Guild pa je ljubezen, ki se je zgodila, ko smo prvič malo bolj globoko pogledali v svet vzorcev in barv ikonične oblikovalke s tega področja, Tricie Guild.”

In tudi sicer izbor ponudbe temelji na preprostem konceptu, da jim morajo biti stvari, ki jih prodajajo na prvem mestu všeč. Andreja doda: “Na ta način skozi leta gradimo naš koncept in nabor blagovnih znamk, ki jih prav vse odlikuje odlično oblikovanje.”

Že sam obhod po salonu je doživetje, ki pusti vtis. Niti ne vem, kateri kos bi izpostavila. Kavč kolekcije Nuvola, oblikovalke Paole Navone (znamke Gervasoni), ali morda Galerie de portaits, odštekano kolekcijo pladnjev, na katerih so po večini upodobljene živali, oblečene v gosposka oblačila iz 19. stoletja. Pladnje se lahko kot sliko obesi tudi na steno. Sredi salona je nemogoče zgrešiti priljubljene stole Beetle v žametni izvedbi podjetja Gubi ter čudovito okroglo preprogo s cvetličnim vzorcem Designers Guild. Ali pa morda postavitev Living Divani, ki pozdravi ob vhodu (fotelj, kavč v sivem odtenku in mizici), nezgrešljiv pa je tudi urban Baxterjev kavč Damasco.

Čeprav v prostoru prevladujejo sive stene in so pohištveni kosi sodobni, ambient ne delujejo hladno ali salonsko. Nasprotno, elegantne in brezčasne barvne kombinacije so pomirjujoče. V salonu imaš občutek popolnega udobja in domačnosti. Brez težav bi notri lahko tudi živela. In čeprav čudovitemu pohištvu kar ni videti konca, pa je glavna zvezda salona Aga, prijazen irski seter, ki zadovoljno poležava (ali pozira – ja, tudi to zna) v tem ali onem kotičku.

Salon NOVA Showroom lahko obiščeš/slediš tudi tu:
SPLETNA STRANFACEBOOKINSTAGRAM

 

Čeprav čudovitemu pohištvu ni videti konca, pa je glavna zvezda salona Aga, prijazen irski seter.

 

 

Sredi salona je nemogoče zgrešiti priljubljene stole Beetle podjetja Gubi ter čudovito okroglo preprogo s cvetličnim vzorcem Designers Guild.

 

 

Kavč kolekcije Nuvola, oblikovalke Paole Navone, je še eden tistih, ki jih je nemogoče zgrešiti.

 

 

Odštekana kolekcija pladnjev znamke Ibride, na katerih so po večini upodobljene živali, oblečene v gosposka oblačila iz 19. stoletja, zagotovo pusti vtis.

 

Foto © Izbirčnica