Dizajn vodnik

NAJLEPŠI KNJIŽNI REGALI

Ah te knjige … nikoli jih ni preveč. Glede na to, da spremljam novosti v knjižnem svetu, vsaj kar se oblikovanja, življenjskega sloga pa tudi mode tiče (pač, fino je, če si vsaj malo na tekočem), vedno najdem kar nekaj naslovov, ki pritegnejo mojo pozornost.

In glede na to, da se knjig skozi leta nabere kar nekaj, sem danes pobrskala za knjižnimi regali, s katerimi že tako lepe knjige pridejo še bolj do izraza. Poudarek večine proizvajalcev je na modularnosti – uporabnik si tako lahko sam prilagodi velikost, obliko, barve … Tako je vsaka rešitev individualna.

Čeprav je velika prednost zaprtih regalov ta, da s polic ni potrebno brisati prahu, pa imajo zame odprti knjižni regali svoj čar. Knjige so namreč eden izmed boljših načinov, kako dom ustvariti bolj prijeten in oseben. Naj bodo to žepne ali pa tiste velike monografije, ki se rade razkazujejo na mizah v dnevnem prostoru, za vsako se najde prava polica. Seveda bodo knjižni regali bolj zanimivi, če zraven dodamo še kakšen lep okrasni predmet.

V moj izbor so se tako uvrstili: regal STACKED in MINI STACKED iz Muuta (slika 1 – 4), ker ga lahko prilagodimo svojemu prostoru, svojim željam in svoji domišljiji. Pa čudovita knjižna polica MIMI (slika 5) in zelo unikatno knjižno stojalo BOOKEN (slika 6,7) ter sestav SELECTA (8,9) priznane italijanske znamke Lema.

Cenovno dosegljivejše rešitve najdemo seveda pri Ikei. Ta ponuja kar nekaj zelo luštnih – prostor lahko hitro in preprosto spremenimo v knjižni kotiček z regalom VALJE (slika 10) ali pa dokaj novo, razigrano serijo EKET (slika 12,13), s katero si z različnimi barvami in velikostmi lahko sestavimo svojo najljubšo kombinacijo. Možnosti je skoraj neskončno.

Foto: arhiv proizvajalcev

2 Comments

  1. 27. 3. 2017 / 12:52

    Vsi izgledajo zelo zanimivi in posebni. Problem nas knjižnih moljev je edino to, da so vsi premajhni 😉 Knjige se mi kopičijo že po celi hiši, po vseh sobah. Mislim, da tega ne bo rešil noben regal 😉 hahaha

    • 28. 3. 2017 / 16:55

      Ha ha, Maja, kako zelo te razumem. 😀