Dizajn vodnik

KO DOLCE & GABBANA IN SMEG ZDRUŽITA OBLIKOVALSKE MOČI

Kaj se zgodi, ko združita oblikovalske moči vedno pisana modna hiša Dolce & Gabbana, znana po svojem eklektičnem slogu in tradicionalnih vrednotah ter prav tako italijanska znamka gospodinjskih aparatov Smeg, znana predvsem po svojem retro slogu (njihovi hladilniki, toasterji in ostali mali gospodinjski aparati so praktično nezgrešljivi)?

Uf, zadnje čase moje objave res niso preveč pogoste in mogoče izgleda, kot da mi zmanjkuje inspiracije, pa je v bistvu ravno nasprotno. Prekipevam od novih idej, navdiha ogromno, le časa za pisanje bloga premalo. Tako je, če se (pre)več dogaja. In ne, ne pritožujem se. : )

Ker me je pot v zadnjem obdobju veliko vodila po Italiji, se pač ne morem izogniti še eni objavi, ki diši po citrusih in zahodnih sosedih. Poleg razsvetljenja (ha), sem namreč odkrila še zelo zelo pisano retro kolekcijo malih gospodinjskih aparatov imenovano “Sicily is My Love”, plod sodelovanja modne hiše Dolce & Gabbana in podjetja Smeg.

Kolekcija je sestavljena iz (v kuhinji nepogrešljivih aparatov) – toasterjev, ožemalnikov za citruse, espresso naprav, grelnikov za vodo in mešalnikov. Barve in vzorci so tipični za ta južno italijanski otok. Naprave so namreč okrašene z limonami, pomarančami, hruškami in češnjami, ki so le nekateri motivi, tipični za Sicilijo. Kolekcijo namreč krasijo še cvetlični vzorci, za katere so oblikovalci svoj navdih našli na obalah in pokrajinah v južni Italiji ter fascinantne podobe vulkana Etna.

Vse naprave iz kolekcije so ročno pobarvane. Točno tako, kot se za Dolce & Gabbana kolekcijo za dom spodobi. Ja, kar se tiče oblikovanja in hrane Italijani zares obvladajo.

Kolekcija zaenkrat žal še ni na voljo, a varčevanje za najlepši kos se lahko začne že zdaj (celotna kolekcija le v eni kuhinji bi delovala že malo preveč pisano, morda tudi kičasto …). Meni se najbolj dopade ožemalnik citrusov. Več o izdelkih pa TUKAJ.

 

Foto: arhiv proizvajalca