Življenjski slog

JANUARSKE RAZPRODAJE SO ODLIČNA PRILOŽNOST TUDI ZA NAKUP POHIŠTVA

Oz. kako se izplača članstvo v Svetu knjige, ko mimogrede v neposredni bližini kupiš še stol.

Kot da že sam december ni bil dovolj finančno naporen, nas januarja mamijo še razprodaje. A če smo bili pametni, smo kakšen evro prihranili tudi za obdobje po novem letu. Popuste namreč ponuja tudi ogromno trgovcev s pohištvom. In pri pohištvu se razprodaje zares izplačajo (že sama logika pove, da je pri večjih zneskih večji tudi prihranek).

V začetku leta se ponavadi menjajo postavitve pohištva v salonih. Kosi, ki so jih krasili v preteklem letu, so na voljo po zelo znižanih cenah. Svoj dom zato lahko osvežimo ali polepšamo precej ugodno.

Pozdravljen torej novi kavč, preproga ali pa, kot v mojem primeru, stol.

In še ta me je našel čisto po naključju. Ja, ponavadi stvari najdejo mene, ne obratno. Po tolikem času iskanja pohištva in dodatkov zdaj to zagotovo vem. Namreč, takrat, ko nekaj iščem, tega precej verjetno ne najdem (podobno je pri oblačilih in še pri kakšni drugi stvari), kdaj drugič pa domov brez težav prinesem kup stvari, pa se odpravim samo na sprehod skozi mesto.

No, podobno se je zgodilo tudi tokrat. Namenjena sem bila namreč v Svet knjige. Moje članstvo me namreč obvezuje, da sem in tja tam tudi kaj kupim. In izkazalo se je, da to v bistvu sploh ni slaba stvar. Sicer se tale lepotec nikoli ne bi znašel pri meni doma. V neposredni bližini je namreč čakal prav name.

In najboljši del? Cena. Zanj sem odštela celih 30 evrov. In takšni nakupi so vedno najboljši, najbolj zabavni in kar je najlepše – ostanejo v lepem spominu.

Zato vedno pravim, da je opremljanje doma proces. Sama nikoli ne bi mogla kupiti vsega naenkrat, tudi če bi bilo stanje na mojem računu neomejeno. Točno iz razloga, kot sem ga napisala zgoraj. Veliko opreme sem kupila slučajno. Brez vnaprejšnjega načrtovanja. Kdor me pozna, to ve. (A ne Eva? : ) Ambienti z dušo pa nastanejo ravno iz kombiniranja različnih kosov pohištva. Stol sem okrasila še z ovčko in zaenkrat se seli po prostorih, saj lepo paše povsod.

P.S: V času razprodaj veliko lepih stvari najdem tudi na teh naslovih: Anthropologie, Skandium, Habitat, InterioNest.co.uk. Seveda brez Ikee in H&M Home ne gre. Četudi pa so nakupi v tem času ugodnejši, prej pomislite, ali stvar zares potrebujete. Ni ga namreč dražjega nakupa od zgrešenega.

Foto © Izbirčnica

2 Comments

  1. Maja Bagola
    26. 1. 2017 / 22:43

    In kje je bil kupljen? je še v kaki drugi barvi? Krasen je 🙂