Dizajn vodnik

FARBARELA · PISANA TRGOVINICA ZA DOM SEDAJ V LJUBLJANI

Ljubljana je bogatejša za novo trgovinico, polno ljubkih stvari za dom. A Farbarela, kot se imenuje, ni ravno od včeraj. Sila gravitacije jo je namreč iz Novega mesta privedla v središče naše prestolnice, kjer je na Vošnjakovi 5 našla svoj novi dom. Tu kraljuje od septembra naprej.

Sočustvujem z dolenjsko prestolnico, saj vem, da je bila takšna trgovina v Novem mestu prava osvežitev, a hkrati sem vesela, da jo sedaj lahko obiščem takole mimogrede.

Farbarela je veliko stvari. Pisana, boemska, industrijsko šik, le dolgočasna ne. Kako bi tudi bila, ko pa je njena ustanoviteljica Katarina tako zanimiva, energična, polna idej in življenja. Ko mi razloži, kako se je vse skupaj začelo, je ime, ki ga je izbrala za svojo unikatno “lifestyle” trgovino preprosto logično. Glavni razlog, kako in zakaj se je vse skupaj sploh začelo, so namreč barve.

Zgodba gre pa takole: Katarina ima doma velik črn klavir. A barva ji ne ustreza, tudi sijaj videz ne. Želja je pobarvati klavir v svetlo siv mat odtenek. A kako bi to lahko storila sama, enostavno, brez brušenja in ostalih zamudnih priprav. Na Pinterestu najde kar išče in navduši se nad barvami Annie Sloan Chalk Paint. A barve v Sloveniji niso na voljo, po spletu pa jih, zaradi filozofije ustanoviteljice Annie Sloan ni mogoče kupiti. Ta namreč verjame, da ni le izdelek ta, ki jih dela tako posebne, ampak tudi ljudje, ki jih prodajajo. Do barv Katarina pride, a vedno bolj začne razmišljati, da bi lahko bila ona tista, ki bi te barve naredila dosegljive tudi pri nas. In tako se rodi Farbarela.

Poleg barv Annie Sloan (ter čopičev, orodja in ostalih potrebščin za uspešno barvno ustvarjanje) pa se v tej trgovinici s konceptom najde še veliko drugih lepih reči, kot so pohištvo, svetila, tekstil in dodatki za dom izbranih (predvsem skandinavskih) blagovnih znamk kot so Madam StoltzHouse DoctorNordal in Trademark Living.

Katarina pove, da je vsak izdelek zaradi svoje edinstvene estetike in kakovosti skrbno izbran. Zadnja pridobitev je čudovita keramika; kolekcija skodelic in krožnikov Silvie Jerman Geelen – Sisi Shop. Skodelice so bile res težko pričakovane in brez pač nisem mogla domov. Ker pa so vedno bolj popularne tudi na Instagramu, upam, da je zaloga le-teh dovolj velika. ; )

Še to. Sama prav posebnih veščin za kakšne DIY (naredi sam) projekte ne posedujem, se pa zato toliko bolj navdušujem nad prenovljenimi starimi kosi, videnimi v Farbareli. Glede na to, da organizirajo tudi delavnice in da naj bi bila uporaba teh barv res preprosta … kdo ve, morda tudi zame še obstaja upanje.

Aja, klavir … ta pa je zaenkrat še vedno črn in čaka svoj Paris Grey odtenek. Tako je, ko ti da tisti tam zgoraj jasen znak, potem pa se vrstni red idej malo zamenja  : )

Ker je Farbarela resnična in virtualna trgovina jo lahko obiščete/sledite tudi tu:
SPLETNA STRAN/TRGOVINA ∙ FACEBOOK INSTAGRAM

 

“Farbarela je veliko stvari. Pisana, boemska, industrijsko šik, le dolgočasna ne.”

 

 

“Glavni razlog, kako in zakaj se je vse skupaj sploh začelo, so namreč barve.”

 

 

“Zadnja pridobitev je čudovita keramika; kolekcija skodelic in krožnikov Silvie Jerman Geelen – Sisi Shop.”

 

 

“Poleg barv Annie Sloan pa se v tej trgovinici s konceptom najde še veliko drugih lepih reči, kot so pohištvo, svetila, tekstil in dodatki za dom izbranih (predvsem skandinavskih) blagovnih znamk …”

 

Foto © Izbirčnica