Dizajn vodnik

DIZAJNA – SHOWROOM S KONCEPTOM

Salone z notranjo opremo in dodatki kar dobro poznam. Zato sem toliko bolj vesela, ko odkrijem kakšen neodkriti biser, kot je na primer Dizajna.

No, na sceni je že kar nekaj časa in mi ni čista neznanka, saj ekipi sledim tudi na Facebooku, pa vendar – na obisku sem bila prvič. Ekipo sestavljata Tina in Miha, simpatičen, sproščen in uigran sestrsko-bratski dvojec. Lep, svetel razstavni salon na Ljubljanski cesti 12 v Trzinu, kamor so se pred kratkim ravno dobro preselili, pa ponuja mnogo več, kot se zdi na prvi pogled. Večina stvari je namreč po naročilu, a tudi v showroomu se najde marsikaj …

In kaj lepega Dizajna ponuja?

Tina enostavno ne more skriti navdušenja nad podjetjem Verzelloni, ki izdeluje visoko kakovostne sedežne garniture, ročno narejene v Italiji. Njihov zaščitni znak je kvaliteta polnil in tapetniškega blaga. Širok izbor barv in različni načini šivanja pa naredijo vsak kos pravzaprav unikaten. Stranki je tako dovoljena svoboda pri izražanju svoje individualnosti. Pove, da je tudi sama zadovoljna uporabnica njihove sedežne garniture, saj je v njihovem dnevnem prostoru center dogajanja – po njej skačejo otroci, na njej sedi pes, nemalokrat pa na njej utrujeni zaspijo kar do jutra.

V ponudbi najdemo tudi znamke Missoni Home, Ralph Lauren Home in Baker. To so podjetja, ki proizvajajo pohištvo visokega kakovostnega razreda, njihove kolekcije pa so stilno izjemno bogate in zato nepogrešljive pri opremljanju večjih, prestižno opremljenih hiš. Vidi se, da je Tini blizu klasični slog opreme s pridihom glamurja. Izbor dopolnjujejo tapete Wall & Deco, narejene po naročilu v Italiji. Izbor vzorcev je ogromen, pri oblikovanju le-teh pa sodelujejo najboljši oblikovalci na tem področju. Kljub bogatim kolekcijam lahko izdelajo tudi tapete s poljubnim motivom.

Dizajna ponuja tudi manjše, uporabne kose blagovnih znamk NUD Collection – minimalistična ambientalna svetila industrijskega dizajna iz Švedske, pa svetila in pohištvo francoskega podjetja iz Pariza Petit Friture in tehnično dovršena svetila blagovne znamke Davide Groppi. Ne smem pozabiti tudi na Acrilo iz Bordeauxa, ki izdeluje unikatne kose pohištva iz akrila s potiskom in seveda Pop Corn iz Pariza z norimi, manjšimi kosi, kot so unikatne porcelanaste skodelice na steklenih pecljih in luči Rescued v obliki kozarca kumaric, ki jih izdelujejo ljudje z Downovim sindromom.

Navdušena, očarana in začarana nad vonji palače iz Versaillesa

Zelooo so me navdušile tudi sveče znamke Made in Paris, ki imajo prav posebno zgodbo. Palača Versailles (Château de Versailles) je znamko Made in Paris izbrala za izdelavo svoje prve kolekcije dišečih sveč. Vonji, razkriti iz arhivov, so poustvarjeni po značilnih vonjih iz Versaillesovih soban (vsak prostor ima svoj značilen vonj) in so tako sofisticirani, da so me čisto začarali. Odkrila sem, kakšen je npr. vonj kraljeve kapele ali pa vonj pisarne Ludvika XV.

V Dizajni pa najdemo tudi kar nekaj opreme za hišne ljubljenčke: na primer ročno pletene povodce in ovratnice blagovne znamke Found my animal iz New Yorka, katerih del izkupička gre za reševanje brezdomnih živali, pa seveda Lord Lou, razkošne posteljice iz Nizozemske.

»Vse kar ponujamo je premišljeno, ima svojo zgodbo.«

Tina o svojem izboru pove: »Vse kar ponujamo je premišljeno, narejeno v Evropi ali Ameriki. Nič ni masovne produkcije. Zato stvari izstopajo iz povprečja. To so izdelki, namenjeni ljudem, ki nočejo biti povprečni. Moji naročniki so posebni in so radi obdani z unikatnimi stvarmi. Vesela sem, da je v Sloveniji kar nakaj takih ljudi, ki lahko karakter predmeta razberejo takoj, ko ga vidijo in ga hočejo imeti, ne glede na vse. Zato se bom trudila, da bom v Slovenijo vedno pripeljala kose pohištva, ki so posebni.«

In nadaljuje: »Lahko bi rekli, da je za vsakim našim izdelkom neponovljiva zgodba, ki jo predmet nosi s seboj. Predmeta tako nikoli ne zavržeš, pač pa ga s ponosom predaš naprej. To je tudi moj namen. Nočem biti še en ponudnik masovnih kosov pohištva. Nočem po sili ponujati vsega, kar dom potrebuje. Hočem imeti le kose, ki se vtisnejo v srce. Kot je na primer Ghidini 1961. Naša najnovejša pridobitev, večinoma delo izpod rok slovenske oblikovalke Nike Zupanc.«

In s Tino se ne bi mogla strinjati bolj. Res me je pozitivno presenetil njihov poseben, a odličen izbor izdelkov in blagovnih znamk.

Pred približno pol leta so odprli tudi spletno trgovino. Izdelke iz spletne trgovine lahko kupite tudi v salonu samem, vendar po predhodni najavi.

Dizajno lahko obiščete tudi tu:
SPLETNA STRAN ∙ FACEBOOK INSTAGRAM

 

Izjemne sveče znamke Made in Paris. Vonji so poustvarjeni po značilnih vonjih Versaillesovih soban – vsak prostor ima namreč svoj značilen vonj.

 

 

Francosko podjetje Petit Friture ponuja svetila in kose pohištva z zgodbo. Izdelki njihovih oblikovalcev so enkratni, neponovljivi, pogosto tudi nagrajeni.

 

 

Čudoviti – skleda Florida Bowl (zgoraj) in šatulja Knotted Cherry (spodaj) – sta obe delo izjemne slovenske oblikovalke Nike Zupanc za podjetje Ghidini 1961.

 

 

V Dizajni najdemo tudi kar nekaj opreme za hišne ljubljenčke: na primer ročno pletene povodce in ovratnice blagovne znamke Found my animal ter razkošne posteljice iz Nizozemske znamke Lord Lou.

 

Foto © Izbirčnica