Dizajn vodnik

BREZ PANIKE, SAMO LUČ JE

Takole na približno bi prevedla opis luči Bolt, nizozemskega proizvajalca Tonone. Luči z drznim, modernim industrijskim karakterjem, o katerem zgovorno priča že ime.

A če ti že desetletje iz zidu štrlita le kabel in žarnica ter že vsaj par let iščeš nekaj primernega, kar bi ju lahko nadomestilo, potem se te mogoče počasi začne lotevati prav to – panika.

Lahko rečem, da na področju svetil poznam kar nekaj ponudbe. Veliko luči mi je všeč, a najti pravo, ki paše ravno tja, kamor sem si zamislila včasih ni lahko in terja malo več raziskovanja in potrpežljivosti. A ker sem vedno v iskanju dobrega dizajna, je bilo le vprašanje časa, kdaj jo bom našla. Tisto, ki mi bo res všeč.

In v eni izmed poletnih številk nemške revije Schöner Wohnen sem jo končno našla. No, malo po ovinkih, saj je bila na sliki prikazana njena namizna različica, katera se mi je zdela naravnost svetovna. Čeprav imam pisarniških luči dovolj, mi ni dala miru in sem jo poiskala na spletu. A na moje neznansko veselje sem ugotovila, da ne obstaja le namizna – več jih je, še vse ostale možne različice. Nasmeh se je raztegnil do obeh ušes.  : )

Proizvajalec luči Bolt je Tonone, mlada nizozemska znamka z vizijo in ogromnim potencialom. Glede na to, da sem do potankosti prečesala njihov Instagram in spletno stran ter da imajo Nizozemci industrijski slog v DNK, nisem razmišljala prav dolgo. Prepričana sem namreč bila, da bo v živo izgledala vsaj tako “hudo” kot na slikah.

Imela sem prav. Itak. Kombinacija kovinskega ogrodja v mat črni barvi in sodobnega industrijskega videza pač ne more izgledati drugače kot super. Barva ključka za nastavitev v zlati barvi pa da tisto končno piko na i.

Sami zase pravijo, da ne proizvajajo nesmiselnih izdelkov. Oh, kako zelo razumem, kaj s tem mislijo. Aja in še to. Tista pisarniška luč, zaradi katere sem jih sploh odkrila … ne, ni pozabljena …

www.tonone.com

 

“Kombinacija kovinskega ogrodja v mat črni barvi in sodobnega industrijskega videza pač ne more izgledati drugače kot super.”

 

 

 “Barva ključka za nastavitev v zlati barvi pa da tisto končno piko na i.”

 

Foto © Izbirčnica