Dizajn vodnik

TOP 5 NAMIZNIH PISARNIŠKIH SVETIL

Motivirano v novo šolsko leto.

kelvin-life-01-1

September je mesec, ko se bolj ali manj spočiti in pripravljeni na nove delovne podvige, z dopustov vrnemo nazaj v ustaljeni ritem življenja.  Prvi september je zame vedno nekakšna prelomnica, čeprav sem šolo zaključila že nekaj časa nazaj. Ponavadi si takrat naredim nove načrte in zabeležim ideje, ki jih želim uresničiti.

Začetek novega šolskega leta je tako idealen čas, da pospravim, prevetrim in nasploh polepšam svoj delovni prostor. Če pa si zraven privoščim še kakšen dober pisarniški nakup, pa sem sploh polna motivacije in novega zagona.

In ker je dobra osvetlitev pisalne mize še kako pomembna, sem danes (i)zbrala pet pisarniških svetil, ki po funkcionalnosti in oblikovalski plati spadajo v sam svetovni vrh.

 

01. KELVIN LED, proizvajalec FLOS

Oblikovalca: Antonio Citterio, Toan Nguyen (2009)
Nastavljiva namizna svetilka, ki zagotavlja neposredno osvetlitev. Na voljo v beli, črni, antracitni in kromirani izvedbi. V omejeni izdaji pa je izšla tudi v oranžni in bakreni barvi.

flos-kelvin-led-table-lamp-in-chromekelvin-led-black-lifestyle

 

02. TOLOMEO TAVOLO, proizvajalec ARTEMIDE

Oblikovalca: Michele De Lucchi, Giancarlo Fassina (1987)
Ikonična, najbolj znana in priljubljena svetilka, ki je bila nagrajena z mnogimi oblikovalskimi nagradami. Iz lastnih izkušenj povem, da je odlična. Je zelo prilagodljiva in stoji natanko tako, kot jo postaviš. Na voljo v beli, črni, antracitni in kromirani izvedbi.

dsc00793_editeddsc01345_edited

 

03. VOLÉE, proizvajalec FONTANAARTE

Oblikovalec: Odo Fioravanti (2015)
Volée je mehko nastavljiva luč, ki zagotavlja odlično vizualno udobje. Odličen sistem samodejnega izklapljanja svetilko ugasne potem, ko je bila prižgana 8 ur.
f_a_sett_2015_vole%c2%a6ue%c2%a6c_gialla_def_2050volee_tavolo-qudrata_0

 

04. ORIGINAL 1227, proizvajalec ANGLEPOISE

Oblikovalec: George Carwardine (1935)
Svetilka Original 1227™ je britanska oblikovalska klasika. Prva z vzmetno tehnologijo, ki ji daje prilagodljivost in popolno ravnotežje. Zaradi značilnega retro videza danes uživa ikonični status.

anglepoiseb00901eb4595140

 

05. DEMETRA, proizvajalec ARTEMIDE

Oblikovalec: Naoto Fukasawa (2012)
Popolnoma nastavljiva svetilka z vrtljivo glavo. Vgrajen ima detektor gibanja. Temu primerno se svetilka vklaplja ali izklaplja. Barve: siva, titan, bela.

demetra_gallery2803568-960x540artemide_demetra_tischleuchte_wei_

Foto: Arhiv proizvajalcev (1-3, 6-11),  Izbirčnica (4,5)