Življenjski slog

DRUGAČEN VODNIK PO DUNAJU

Vsako mesto ima svoje skrite kotičke. Zaklade, za katere vedo le lokalni prebivalci … in prav to je namen avtorice – bralcu pokazati Dunaj tudi z druge strani.

dsc01819_edited

Mesto Dunaj v Ljubljani letos prvič prireja Dunajske dneve (od 19. – 21.9.2016), katerih namen je ohranjati dobro sodelovanje med Ljubljano in Dunajem. In program je res pester. Poleg dogodkov, ki sem se jih včeraj udeležila, sem odkrila tudi super vodnik po Dunaju, ki pa ni klasičen vodnik.

Avtorica Cecilia Leitinger je Dunajčanka, ki želi s svojim alternativnim vodnikom We are Vienna, ljudem pokazati najbolj IN “žariščne” točke v mestu. Kot pravi, je želja vsakega, ki prvič pride v neznano mesto, da bi ga doživel in odkril kot domačin.

 

Vsako mesto ima namreč bare,
restavracije, trgovine, klube, parke itd.,
katerih klasični vodniki ne navajajo.

 

dsc01810_edited_edited

V vodniku je predstavljenih 25 umetnikov, oblikovalcev, blogerjev in drugih ustvarjalnih ljudi, ki nam povedo, kam se odpravijo na najboljšo kavo, kos torte, kam po najbolj unikaten kos oblačila ali na najboljšo zabavo. Razkrit je celo skrivnostni bar, katerega imena nihče ne ve in do katerega ima dostop le 200 ljudi.

Skratka – 25 kratkih zgodb, 263 lokacij. Namen avtorice je bralcu pokazati Dunaj tudi z druge strani. Naj povem, da je vodnik oblikovan zelo estetsko, ravno prave velikosti in opremljen s čudovitimi fotografijam. Ima 173 strani, je v angleškem in nemškem jeziku, vezava pa je trda.

dsc01813_edited dsc01814_editeddsc01798_edited1 dsc01817_edited

Do konca tedna na voljo v pop-up trgovinici v lokalu Pritličje na Mestnem trgu, zraven mestne hiše. Naprodaj so še drugi zanimivi dunajski spominki.

Foto: Izbirčnica