Dizajn vodnik

PREVLEKE BEMZ · SIJAJNA PREOBRAZBA IKEINEGA POHIŠTVA

Zadnjič, ko sem pisala o sodelovanju Ikee in Toma Dixona, sem odkrila švedsko podjetje Bemz, ki ga prej nisem poznala. Z zanimanjem sem si ogledala njihovo spletno stran in odprl se mi je nov svet Ikeinih prevlek, ki njihove običajne oblazinjene kose spremenijo v prave predmete poželenja.

Glede na to, da imam tudi sama doma Ikein tabure, ki z belo prevleko v moji domači pisarni deluje dokaj dolgočasno in mi tudi z dodajanjem blazin še ni uspelo doseči tistega “uau” učinka, sem z velikim navdušenjem pregledala ponudbo, ki jo podjetje ponuja.

Najprej – kdo ali kaj je Bemz?

Podjetje Bemz je leta 2005 začelo z izdelovanjem prevlek, ki ustrezajo priljubljenim modelom oblazinjenega pohištva Ikea. Pokrivajo celoten asortiman – od foteljev, kavčev, stolov, naslanjačev, taburejev in prevlek za blazine – tudi tistih serij, ki jih v Ikei ni več mogoče kupiti. Po meri pa izdelujejo celo zavese in posteljna pregrinjala. Njihova ideja je prilagoditi izdelek posameznikovim željam, hkrati pa tudi podaljšati življenjsko dobo izdelka. Če je torej originalna prevleka poškodovana ali pa okusu ne ustreza več, ni razloga, da bi takšen kos pohištva zavrgli.

Še posebej pa mi je všeč dejstvo, da so prevleke izdelane s poudarkom na 100% naravnih, strojno pralnih tkaninah ter so natisnjene, barvane in sešite po naročilu v Evropi. S tem podjetje zagotavlja etično proizvodnjo in omejuje odpadke.

Možnost izbire med 250+ vzorčki

Nepopisno veselje – odkritje, da lahko izbiram kar med več kot 250 različnimi vzorci blaga. Pomisleka o neunikatnosti sloga, vsaj pri Ikeinem oblazinjenem pohištvu, tako nimam več. In ja, v ponudbi imajo celo znane oblikovalske hiše, kot sta Christian Lacroix in Designers Guild. A kot se včasih izkaže, prevelika možnost izbire lahko vodi v še večjo zmedo, ha ha.

Še sreča, da je mogoče naročiti vzorčke. V enem naročilu jih je možno izbrati pet (a kdo bi se tako omejeval : ) in pošljejo jih brezplačno. Mojih (nekajkrat) pet vzorčkov je že prispelo in odločitev je padla. Obljubim, da rezultat delim na blogu, tokrat pa v fotogaleriji nekaj tistih, ki so mi še posebej všeč.

Bemz lahko obiščeš/slediš tudi tu:
SPLETNA STRANFACEBOOKINSTAGRAM

Foto © 1,2,3 Pella Hedeby // 4,5,7,8 Niki Brantmark // 6 Elisabeth Heier // 9,10,11 Emma Fischer // 12,13 Henrik Nero // 14,15 Kate Watson-Smyth

2 Comments

  1. Ana Hazler
    23. 2. 2018 / 13:51

    Draga Izbirčnica, draga Metka, s svojim čudovitim stilom pisanja me vedno znova privabiš, da ti sledim po meni neznanih oblikovalskih poteh. <3

    • 23. 2. 2018 / 16:06

      He he, draga Ana, hvala za tako lep komentar. Meni se moj stil pisanja ne zdi nič posebnega, ampak ponavadi se človek drugim zdi veliko bolj zanimiv kot sam sebi. Sem vesela.?