Dizajn vodnik

NOVOSTI IZ INTERIA

V novo sezono vstopamo z novimi barvami in materiali, vračata se tudi razkošje in glamur.

dsc01579_edited

O trgovini Interio sem že pisala. Vedno, ko jo obiščem – vsakič znova me navduši.
Zakaj mi je tako všeč?

Nahaja se na prekrasni lokaciji v samem središču Celovca, razprostira pa se v treh nadstropjih staromeščanske hiše, kar da ambientu dodatno kvaliteto.

Zastopajo res dobre blagovne znamke kot so Stelton, Kartell, Bloomingville, Softline, Per Weiss in še mnoge druge. Pravijo, da skrbijo za to, da se doma ne počutimo le prijetno, ampak tudi srečno. In ta ljubezen do oblikovanja se občuti, saj so vsi izdelki skrbno izbrani. Poleg lepega oblikovanja pa so usmerjeni predvsem v trajnost in kvaliteto izdelkov. Njihov slogan se glasi “Dizajn po najboljši ceni” in res je večina kosov cenovno dostopnih.

Kaj je novega?

Trend nove sezone so barve v razkošnih temnih tonih modre, zeleno modre in skrivnostne smaragdno zelene, vendar kot kontrast še vedno najdemo kose v živo rumenih barvah, ki poživijo prostor. Vrača se tudi glamurozen slog, ki črpa navdih iz klasikov sredine 20. stoletja. Obvezen kos te sezone je tudi preprosta klubska mizica, ki jo sestavlja kovinski skelet, namizna plošča pa je iz elegantnega marmorja.

Presenetila me je tudi bogata ponudba pisarniškega pohištva in dodatkov, s katerimi lahko delovnemu kotičku (do)damo pravi karakter. Ta trenutek pa je največje povpraševanje po toplih pregrinjalih in odejah iz umetnega krzna, s katerimi so v Interiu poskrbeli, da nas to jesen ne bo zeblo. Ponovno smo se namreč preselili v notranje prostore, ki jih za hladnejši del leta želimo narediti kar se da udobne. Saj je vse kar potrebujemo le udobje in malo nežnosti.

 

S skoraj neskončnimi možnostmi kombinacij, modularna linija Indivani omogoča, da le v štirih korakih ustvarimo svojo sanjsko sedežno garnituro.

 

dsc01588_edited dsc01596_editeddsc01598_editeddsc01621_editeddsc01617_edited

 

Na voljo je ogromna izbira odej (pregrinjal) iz umetnega krzna, ki niso le lepa, ampak tudi kakovostna in topla.

 

dsc01595_edited

 

Prodajna uspešnica so tudi stoli Masters blagovne znamke Kartell.  Oblikoval jih je znani francoski oblikovalec Philippe Stark, na voljo pa so v 7 različnih barvah. Poleg očitne estetske dovršenosti je njihova glavna kvaliteta, da so lahki in praktični, saj se lahko zložijo en na drugega.

 

dsc01583_editeddsc01592_edited

 

Praktičen, prilagodljiv in sestavljiv je tudi element Componibili, ki je na voljo v bakreni in srebrni barvi. Od njegovega nastanka mineva že skoraj 50 let, kar ga uvršča med ikonične oblikovalske kose.

 

dsc01600_edited dsc01603_edited

 

V nežnih, pudrastih tonih in mehkih materialih se vrača budoar (boudoir) –  damska soba oz. salon v kateri so se ženske včasih lepotičile in preoblačile.

 

dsc01614_edited

 

Pestra je tudi izbira pisarniškega pohištva in pripomočkov za pisarniško delo, s katerimi si lahko organiziramo delovni kotiček.

 

dsc01628_edited dsc01630_editeddsc01619_edited

 

V slogu pa se lahko lotimo tudi gospodinjskih opravil – z lepimi pripomočki se namreč tudi ta lažje opravijo.

 

dsc01627_editeddsc01585_edited

 

Med novostmi pa je tudi namizna svetilka Glow, na voljo v več barvah in materialih (podstavek je lahko lesen ali iz betona).

 

dsc01586_edited

Trgovina se v Celovcu nahaja na naslovu Heuplatz 8, zraven nakupovalnega centra City Arkaden. Nam blizu pa se nahaja še en Interio in sicer pred Gradcem, naslov Shopping City Seiersberg 5, Seiersberg ali v Gradcu (Schmiedgasse 2, 8010 Graz).

Foto: Izbirčnica