Dizajn vodnik

LJUBKA BABUSHKA, TISTA »FEEL GOOD« TRGOVINICA

Babushka Boutique je trgovina, ki očara že z zunanjim videzom. In ko greš mimo, se je težko upreti, da ne bi vstopil vanjo ali vsaj radovedno pokukal v izložbo. dsc02898_edited

Res je bil zadnji čas, da sem se spet malo odpravila naokoli, saj že nekaj časa nisem bila na obisku v kakšni luštni trgovinici. Zato sem tokrat obiskala Babushka Boutique.

Nahaja se v starem delu Ljubljane, na Starem trgu 18 in je v bistvu takšna »feel good« trgovinica. Tudi če imaš slab dan, grem stavit, da te obisk Babushke spravi v dobro voljo. Trgovina je svetla in v njej sem se počutila kot Alica v čudežni deželi. Na policah je namreč toliko izdelkov, ki čakajo, da bodo opaženi, da enostavno nisem vedela, kje naj začnem raziskovati. V bistvu sem šele zdaj, ko sem pregledala in uredila slike, videla, kaj vse je na razpolago. Očitno je za moj možganski procesor celotna ponudba prehud zalogaj (ha ha).

No, ampak številke govorijo same zase. Trenutno namreč sodelujejo kar z 80 različnimi slovenskimi in tujimi oblikovalci in blagovnimi znamkami. In ker jih je toliko, jih vseh res ne bom naštevala. Povem pa lahko, da v ponudbi najdem kuhinjske pripomočke in dodatke, skodelice in čajnike – tudi iz retro kolekcije, pa blazine, namizne svetilke, čaje, sveče in dišave za dom, nakit, denarnice in še veliko več. Navdušena sem tudi nad pestrostjo izbora papirniškega programa. Rokovniki, notesniki, voščilnice s čudovitimi motivi in motivacijskimi mislimi, ki polepšajo dan. Pester je tudi izbor izdelkov slovenskih oblikovalcev. Več ponudbe pa si lahko ogledate na njihovi spletni strani.

Lastnica trgovine, ga. Neva, mi v e-sporočilu napiše: »Babushka vsak dan znova odpira svoja vrata z željo, da bi združevala lepe in kvalitetne izdelke izpod rok domačih in tujih oblikovalcev. Vsak izmed oblikovalcev izžareva svojevrsten in svež slog oblikovanja. Če uspete pokukati na naše bele police, tam ne boste našli zgolj materialnih dobrin temveč izdelke polnih zgodb.«

In rečem lahko le, da se jim je želja več kot uresničila. Izbor izdelkov je res premišljen in vidi se, da ustvarjalke te lepe zgodbe verjamejo v pravljice, kako bi sicer lahko ustvarile tak pravljičen svet.

Naj povem še, da mi je takoj ob prihodu v oko padlo kolo, ki je bilo parkirano pred trgovino. Prepričana sem bila, da je del ponudbe ali pa dodatna dekoracija, ki zaokrožuje celosten videz trgovine. Vendar ne, kolo je last zelo prijazne in nasmejane prodajalke Neže. In prijazne prodajalke so še dodaten razlog, zakaj obiskati Babushko.

Sicer pa – kot že rečeno, v tako lepem ambientu, obkrožen z vsemi temi čudovitimi predmeti, enostavno ne moreš biti slabe volje. Skratka, priporočam!dsc02941_edited

 

Babushka je bistvu takšna »feel good« trgovinica. Tudi če imaš slab dan, grem stavit, da te obisk v njej spravi v dobro voljo.

 

dsc02949_edited1dsc02940_edited_edited1

 

Takoj ob vstopu sem sem opazila čudovito tapeto, ki krasi zadnjo steno.

 

dsc02962_editeddsc02901_edited dsc02903_edited

 

Na policah je toliko izdelkov, ki čakajo, da bodo opaženi, da enostavno nisem vedela, kje naj začnem raziskovati.

 

dsc02905_editeddsc02906_edited

dsc02908_edited
dsc02935_edited

dsc02972_edited

 

Navdušena sem nad pestrostjo izbora papirniškega programa – rokovniki, notesniki, voščilnice s čudovitimi motivi in motivacijskimi mislimi, ki polepšajo dan.

 

dsc02914_editeddsc02917_edited dsc02921_edited dsc02923_edited dsc02926_edited dsc02930_edited

dsc02933_edited

V ponudbi najdem tudi zelo pester izbor izdelkov slovenskih oblikovalcev.

dsc02968_edited

dsc02974_edited

 

Babushka vsak dan znova odpira svoja vrata z željo, da bi združevala lepe in kvalitetne izdelke izpod rok domačih in tujih oblikovalcev.

 

dsc02980_edited

Foto © Izbirčnica