Dizajn vodnik

KAKO IKEINO MIZICO POSODOBITI V PREDMET Z ZNAČAJEM

LACK mizica je eden najbolj prepoznavnih Ikeinih kosov, izdelujejo pa jo že vse od leta 1979. Ker je po izgledu dokaj osnovna, danes z vami delim DIY projekt, s katerim ji lahko dodamo mnogo osebnosti in jo spremenimo v pravi grafični objekt.

Ideja sicer ni moja, ampak je tako kul, da jo enostavno moram deliti. Vse kar torej potrebujemo je mizica LACK in nekaj ročnih spretnosti (znanje in praksa s področja polaganja keramike zagotovo ne škodi). Preprosto mizico, za katero bomo odšteli le slabih 6 EUR z nekaj potrpežljivosti lahko spremenimo v monokromatsko lepotico, s svetlečimi belimi površinami, katerim kontrast dajejo grafitno sive fuge. Zato, ker nekaj osebne note vedno prav pride.

Kaj potrebujemo?

nekaj za zaščito tal (karton, pregrinjalo)
mozaik (v tem primeru je bil uporabljen bel, keramičen mozaik) 2,5 x 2,5 cm
lepilo za mozaik
zobato lopatico z drobnimi zobmi za nanos lepila
fugirna masa v grafitno sivi barvi
lopatica za nanašanje fugirne mase
gobica

Postopek:

Na vse površine nanesemo premaz lepila in nanj položimo mozaik. Začnemo s površino ploskve in nadaljujemo navzdol okrog nog. Zelo pomembno je, da so robovi (spoji med ploščicami mozaika) poravnani. Pustimo, da se lepilo posuši. Z lopatico nanesemo fugirno maso in z gobico obrišemo odvečno količino.

DIY projekt je morda malo zamuden, ampak končni rezultat je vreden truda. Spodaj je še povezava do kratkega videa, kjer lahko enostavno sledite navodilom. Srečno!

 

Foto © Ikea