Dizajn vodnik

FORMADOMA DESIGN SHOP

Na Mestnem trgu 11 v stari Ljubljani se nahaja simpatična trgovinica Formadoma Design Shop. Na prvi pogled ne preveč velika, vendar v notranjosti skriva več, kot si mislim.

DSC00128[1]

 

Poudarek je na skandinavskem dizajnu, ki slovi po visoki kvaliteti in izčiščenih oblikah. Poleg skandinavskega oblikovanja pa imajo v ponudbi tudi izbor izdelkov mladih slovenskih oblikovalcev in ustvarjalcev.

 

DSC00130[1]

V ponudbi se najde marsikaj …

Od hišnega tekstila (kuhinjskih krp, predpasnikov, posteljnin, brisač, okrasnih blazin, volnenih odej, pregrinjal), kuhinjskih pripomočkov, skodelic, kozarcev, krožnikov do preprog, svetil, obešalnikov, stojal za revije, košev in vreč za perilo … Med vsemi izbranimi dodatki, ki prostoru dajo piko na i, se najde tudi kakšen kos pohištva.

Zastopajo številne svetovno priznane blagovne znamke
po dostopnih cenah

Hem, Bsweden, Minus-tio, Maze Interior, SuperLiving, A.U Maison, Brita Sweden, Kähler, House of Rym, Røros Tweed, The Organic Company, Finlayson, Fine little day, *Bloomingville, Living by Colors, House Doctor, Hübsch …

 

Najbolj mi je všeč, da ponujajo izbor dekorativne in uporabne keramike
danskega proizvajalca Kähler.

Vaza Omaggio je kos, s katerim pač ne moreš zgrešiti. Prav tako čudoviti so svečniki za čajne svečke Urbania, s katerimi je zimsko vzdušje res posebno. Všeč so mi tudi skodelice švedsko-tunizijske znamke House of Rym.

Skratka, če vam je skandinavski dizajn pri srcu, potem je Formadoma naslov, kjer boste zagotovo našli kaj zase.

DSC00140[1]DSC00138[1]DSC00125[1] DSC00132[1] DSC00134[1] DSC00135[1] DSC00137[1]

Foto © Izbirčnica