Dizajn vodnik

V MIMINEM SVETU PORCELANA IN KRISTALA

O Mimi sem pisala že v zadnjem prispevku, vendar ne o trgovini sami. In ker je tako čudovita, jo enostavno moram predstaviti posebej.

dsc01834_edited

Nahaja se v samem centru starega mestnega jedra Maribora, na Grajskem trgu 2. Grajski trg je srce štajerske prestolnice in trgovina si lepše lokacije, tudi po imenu, res ne bi mogla želeti. In tja tudi spada.

Slogan trgovine se glasi »najlepše pogrnjena miza«, saj ponujajo najbolj priznane znamke tradicionalnega in sodobnega porcelana kot so ROSENTHAL, VERSACE, THOMAS, HUTSCHENREUTHERKAHLA, WEIMARDUNOON. Prav tako zastopajo znamko SAMBONET, ki je vrhunski proizvajalec jedilnega pribora iz legiranega jekla, ter kristal STEKLARNE ROGAŠKA in kristal ARNSTADT. Skratka vse, kar lepo pogrnjena miza pač je – v veliko barvnih odtenkih in vzorcih, okrašeno z zlatom ali platino.

Strankam nudijo tudi strokovno svetovanje, saj je, ob tolikšni izbiri, odločitev včasih res težka. Porcelan in kristal pa sta tudi čudovito darilo za rojstni dan oz. za posebne priložnosti, kot je na primer poroka. Poročni porcelan lahko opremite tudi z inicialkami.

Dragocene stvari vedno shranjujemo za posebne priložnosti. Kaj pa, če bi si poseben naredili vsakdanjik?

Dejstvo je, da smo narejeni tako, da dragocenih stvari ne upamo uporabljati vsakodnevno. Kot sem napisala že v moji predstavitvi, pa je življenje sestavljeno iz vsakdanjika, ne praznika. Zato uporabljajmo porcelan, ki ga imamo doma. Obrišimo prah iz poročnih servisov in jih začnimo uporabljati. Če že ne vsak dan, pa vsaj za nedeljsko kosilo. Naredimo rituale, s katerimi si bomo polepšali stresen vsakdanjik in malo upočasnili hiter življenjski tempo.

dsc01835_editeddsc02026_edited

 

Porcelan in kristal sta čudovito darilo za rojstni dan
in posebne priložnosti, kot je na primer poroka.

 

dsc01828_edited_editeddsc01979_edited

 

Trgovini poseben pečat daje tudi izbrano pohištvo in oprema …

 

dsc01975_editeddsc01861_edited

 

… krasi pa jo tudi čudovit star klavir.

 

dsc01858_edited

 

Lepo pogrnjena miza res poskrbi, da je obed pravo doživetje.

 

dsc01821_edited1_editeddsc01854_editeddsc01838_edited_edited

 

Ponujajo pa tudi druge izdelke za dom domačih in tujih proizvajalcev.
Zaljubila sem se v tole čudovito sliko akademske kiparke Katje Majer.

 

dsc02034_edited1img_2131-2_edited_editedFoto: Izbirčnica

2 Comments

  1. 4. 10. 2016 / 17:56

    Ko stopiš skozi vrata te trgovine vstopiš v pravljico. Vedno najdeš vsaj drobno pozornost zase ali prijatelje…ali vsaj mir, ki ha tam doživiš.

    • 5. 10. 2016 / 10:02

      Res je Iris. Trgovina je preprosto čudovita. Predvsem pa mi je všeč prijaznost in profesionalnost Mirjane, ki se res spozna na svoj posel.