Na obisku

SODOBNOST, ELEGANCA IN TOPLI MINIMALIZEM

Biro Detajl in celota spremljam že zelo dolgo, lahko rečem vse od začetka. In impresivno izvedeni projekti se vrstijo eden za drugim. Takšen je tudi zadnji v vrsti – interjer hiše, ki prepriča s sodobnostjo, eleganco in toplim minimalizmom.

Marjetka Lužovec Hrvatin in Mateja Lužovec, gonilni sili biroja Detajl in celota sta v hiši sredi Ljubljane zasnovali sodoben minimalističen interjer. Ker hišo zaznamujeta in določata dva atrija, je projekt dobil logično ime – Hiša z notranjima atrijema.

Hiša, izvedena po standardih pasivne gradnje, je že bila zgrajena do tretje gradbene faze (zasnovali so jo arhitekti Tadej Glažar, Arne Vehovar in Emmanuel Osei-Lartey). A mojstrici svojega poklica sta imeli na voljo še vse možnosti za uresničitev lastnih idej in tako poskrbeli za celostno podobo interjerja in atrijev.

Lepotica je zasnovana v treh etažah – v kleti se nahajajo servisni prostori, v pritličju wellness in prostor za druženje ter garaža, v nadstropju pa vsi bivalni prostori. Interjer je poln zanimivih detajlov, od nabora posebnih svetil pa do posameznih okrasnih pohištvenih kosov.

Sodoben interjer je preplet topline hrastovega lesa in bakrenih elementov, prosojnosti toniranega stekla, betona ter sodobnih materialov, kot so smolnate stene in posebne obdelave sten, pohištva, ter črne in bele barve.

Minimalizem se kaže v izčiščenih detajlih, skritih vratih in shranjevalnih površinah ter vrtljivih hrastovih panelih, ki vizualno delijo dnevno-bivalni del od prostora za branje. V bralnem delu so v osrednjo steno elegantno skrite knjižne omare. Minimalistično so zasnovane tudi konzolne hrastove stopnice, ki so nevidno vpete v steno. Prostor pa je zmehčan z do tal padajočimi zavesami.

Spalnica je z umirjenimi toni prostor sprostitve. Sprostitvena oaza zase pa je tudi wellness prostor s finsko in turško savno ter notranjim bazenom. Tu so v biroju zasnovali notranja drsna vrata in fiksne panele iz letvic masivnega lesa hrasta in ogledala. Ogledalo optično poveča prostor, drsna vrata pa delujejo hkrati toplo in lahkotno.

Kombinacija naravnih materialov, sodobne tehnologije, da o estetiki ne izgubljam besed, stanovalcem ponuja zavidljivo udobje bivanja. Enkrat v prihodnosti bo osrednje mesto na terasi dobilo tudi manjše drevo in celota bo tako popolna.

Biroju Detajl in celota lahko sledite tudi tukaj:
spletna stranFacebook

Foto © Blaž Zupančič