Življenjski slog

PRAVLJIČNA MIFFY NA SVETOVNI TURNEJI TUDI V LJUBLJANI

Ali kako je Miffy očarala Ljubljano in njene prebivalce. Ter seveda obratno.

dsc02209_editedO Miffy sem pisala že pred časom, zato je tokrat ne bi posebej predstavljala. Napisala bom le, da je eden (naj)bolj ljubkih pravljičnih otroških likov sploh.

Svetilko Miffy sem prvič zagledala v neki reviji in bila je to ljubezen na prvi pogled. Začela sem jo spremljati tudi na Instagramu in tako se ta zgodba tudi začne. Ravno takrat se Miffy namreč poda na veliko svetovno turnejo …

Nekega sončnega dne so se ustvarjalci te pravljične svetilke, ekipa nizozemskega oblikovalskega studia iz Amsterdama, Mr Maria, z Miffy odpravili po Amsterdamu. Miffy je bila nad raziskovanjem mesta navdušena. In ker je svet velik, ona pa radovedna zajčica, so se odločili, da odide na svetovno turnejo. Tako bo lahko spoznala vse te čudovite kraje o katerih sanja in ljudi, ki jo tako obožujejo. Povabila za obisk so začela deževati iz vseh koncev sveta. Katero mesto izbrati, kam oditi? Odločitev niti slučajno ni bila lahka. Za svojo prvo destinacijo je izbrala Singapur, potem je obiskala mesto Esbjerg na Danskem, v Španiji se je navduševala nad Barcelono in se nato odpravila naproti poletju v Avstralijo, natančneje v Melbourne. Prepotovala je že kar nekaj sveta in začel se me je lotevati dvom. Se bo odzvala mojemu povabilu? A moja vztrajnost, naj obišče Ljubljano, se je izplačala. V izjemno čast mi namreč je, da je za peto gostiteljico izbrala prav mene in Ljubljano za njeno naslednjo destinacijo.

In ni naključje, da je izbrala prav Ljubljano. Pove mi, da je mesto, ki je zelena evropska prestolnica leta 2016, enostavno morala obiskati. Prestolnico sva obredli po dolgem in počez in zraven poželi val navdušenja, ravnodušna pa ni ostala niti Miffy. Spoznala je namreč kup novih prijateljev, se spoprijateljila z zmajem na Zmajskem mostu, si ogledala Kongresni trg s Filharmonijo, pa Prešernov trg, kjer je spoznala največjega poeta na slovenskem in se kulturno izobraževala. Všeč ji je Ljubljanica in vsi ti lepi mostovi – Brv, Tromostovje, Mesarski most … Brez obiska tržnice, kjer sva se okrepčali z vegi burgerjem, ki je njena najljubša hrana, seveda ni šlo. Sprehodili pa sva se tudi po Čopovi ulici, kjer je Miffy dokazala, da ima pri nakupovanju izjemen okus. Skratka, razkazala sem ji vse kotičke našega mesta in pravi, da se tukaj počuti kot doma. Zelena Ljubljana jo je preprosto očarala. Posebej so ji všeč parki in sploh vse zelene površine, kjer bo imela veliko prostora za igranje.

Njeno turnejo na Instagramu lahko spremljate TUKAJ, lahko pa jo povabite tudi k sebi domov. In predvsem – nikoli ne nehajte sanjati – sanje se uresničujejo tudi velikim otrokom.
dsc02204_editeddsc02192_edited_editeddsc02168_edited dsc02222_edited dsc02217_edited dsc02201_edited dsc02231_edited dsc02197_edited dsc02237_edited dsc02243_edited

 

Sprehodili sva se še po Čopovi ulici, kjer je Miffy dokazala, da ima izjemen okus tudi pri nakupovanju.

 

dsc02241_edited

Foto: Izbirčnica