Dizajn vodnik

NAKUPOVALNI VODNIK PO LIZBONI · 6 (PRE)LEPIH LOKALNIH BUTIČNIH TRGOVIN, VREDNIH OBISKA

Lizbona je raj za ljubitelje nakupovanja, saj ponuja številne možnosti za odkrivanje edinstvenih izdelkov in doživetje lokalne kulture skozi nakupovanje.

Mesto namreč ponuja številne lepe butične trgovine, ki ponujajo raznoliko ponudbo izdelkov, od lokalnih obrti do svetovno znanih blagovnih znamk. V portugalski prestolnici se najdejo trgovine z unikatnimi izdelki, ročno izdelanimi spominki, tradicionalnimi portugalskimi izdelki, umetniškimi deli in še več.

Vista Alegre

Largo do Chiado 20 23, 1200-108 Lisboa
vistaalegre.com

Znamka Vista Alegre je znana po svojem prestižnem visokokakovostnem in ročno izdelanem porcelanu, ki ga odlikujejo izjemna estetika, bogati detajli in inovativen dizajn.

Cortiço & Netos

R. Maria Andrade 37D, 1170-215 Lisboa
corticoenetos.com

Podjetje Cortiço & Netos je znano po izdelavi tradicionalnih portugalskih ploščic (azulejos). Ploščice so ročno izdelane in okrašene s tradicionalnimi vzorci ter ponujajo edinstveno estetsko izkušnjo.

FORA Sunglasses

R. da Misericórdia 90, 1200-273 Lisboa
fora.pt

Benamôr 1925

R. dos Bacalhoeiros 20A, 1100-074 Lisboa
benamor1925.com

Benamor 1925 je portugalska znamka, ki je specializirana za proizvodnjo naravne kozmetike. Blagovna znamka se je uveljavila s svojimi kakovostnimi izdelki in tradicionalnimi recepti, ki temeljijo na naravnih sestavinah.

A Vida Portuguesa

R. Anchieta 11, 1200-023 Lisboa
avidaportuguesa.com

“A vida portuguesa” v portugalščini pomeni “portugalski način življenja”. In točno to predstavlja ta zanimiva, z dušo in toplino napolnjena trgovina. Znana je namreč po promociji tradicionalnih portugalskih izdelkov, ki odražajo portugalsko kulturno dediščino. “A Vida Portuguesa” ponuja širok izbor izdelkov, ki so ponovno oživeli portugalsko tradicijo in obrt ter je priljubljena med domačini in turisti.

Burel Factory

R. Serpa Pinto 17a, 1200-443 Lisboa
burelfactory.com

Burel Factory je portugalsko podjetje, specializirano za proizvodnjo tradicionalnih izdelkov iz burel volne. Burel volna je tradicionalna portugalska tkanina, ki je znana po svoji trpežnosti, toploti in edinstvenem videzu. Podjetje je ponovno oživilo to staro obrt in ustvarilo sodobne izdelke, ki združujejo tradicijo s sodobnim oblikovanjem.

Foto © Izbirčnica