Dizajn vodnik

MAKRAMEJI ITA CRAFTS

Makrameji so zadnji vroč trend. A tokrat veliko bolj šik, kot v času naših babic.

Makrame3

Ročne spretnosti so že nekaj časa zelo priljubljene, saj smo ponovno začeli ceniti ročno delo. Vrača se obrt in obrtniški izdelki, vračajo se skoraj pozabljene oblike ročnih del.
Gre morda za obliko nostalgije, hrepenenje po starih časih?

V ospredje prihaja nova, mlada generacija obrtnikov in ustvarjalcev unikatnih izdelkov. Vedno več pa tudi nas, ki želimo stopiti izven standardiziranih okvirjev, želimo biti unikatni.

Zato so želje potrošnikov po unikatnih izdelkih vedno večje. Želje po izdelkih, ki imajo pomen in jih je ustvarilo delo človeških rok. Kvaliteta in vrednost takšnih izdelkov je namreč neprimerljivo višja od izdelkov množične proizvodnje.

Med temi unikati sem odkrila tudi te čudovite makrameje. Ita crafts – Macrame wallhanging je znamka, za katero se skriva slovensko znanje in kreativnost.

Danes je makrame umetnost. Kot pravi ustvarjalka sama, je naredila korak naprej in iz makrameja ustvarila moderno stensko dekoracijo.

Všeč so mi palice, na katere so obešeni, saj je vsaka res nekaj posebnega. Še bolj čudoviti pa so vzorci. Mislim, jaz sem začarana. Ali niso prekrasni?

Makrame il_fullxfull.956897544_8pgs il_fullxfull.975394252_846l
Foto: Ita Crafts

Nakup je možen TUKAJ.