Dizajn vodnik

LESNAVESNA V KRANJU SEDAJ Z LASTNO TRGOVINO

Včeraj je bil kulturni praznik in za kulturni praznik skoraj vse poti vodijo v Kranj. A kar me še posebej radosti, je dejstvo, da se v Kranju najde vedno več zanimivih krajev z dobro zgodbo.

Po sprehodu skozi TIC, me je na drugi strani čakalo namreč lepo presenečenje. Na Tavčarjevi 10 naletim na super trgovino z lesenimi izdelki. Blagovno znamko LesnaVesna poznam že od prej, vendar niti sanjalo se mi ni, da ima sedaj tudi lastno trgovino. Zaživela je lani, konec decembra.

Že izložbena okna nakazujejo, da se v notranjosti skriva nekaj zelo lepega. Ob vstopu najprej očara vonj po lesu. Oko pa hitro opazi, da si trgovina želi biti več kot to – showroom oz. razstavni prostor, kjer najdete navdih oz. si zaželite, da si svoj leseni kotiček omislite tudi sami. Prodajni prostor se nadaljuje v studio oz. atelje, kjer se rojevajo nove ideje. Nekaj posebnega je tudi lesen zaslon s čudovitim vzorcem, ki visi s stropa ateljeja.

In kdo je LesnaVesna?

LesnaVesna je v resnici Eva – Eva Štrukelj, oblikovalka in arhitektka (sebe opiše še kot pripovedovalko zgodb in iskalko pozabljene lepote) ter seveda njen partner, po rodu Španec, Ignacio López Sola, prav tako arhitekt, mojster za detajle, lesni navdušenec in projektni vodja.

Ime LesnaVesna sta izbrala zato, ker Vesna v slovenskem izročilu pomeni bajeslovno bitje, ki prebuja naravo in prinaša rodovitnost. Zakaj lesna pa je odgovor več kot očiten. : ) Ustvarjata iz slovenskega lesa in odkar imata lasten stroj, lahko izdelata pravzaprav kar koli – oblikovalske kose po meri naročnika, po zelo dostopnih cenah.

V trgovini nas oblikovalski izdelki iz lesa nagovarjajo prav iz vsakega kotička: smrečice, okraski, igrače, podstavki, servirne deske, svetila, stojala za časopise in ostali dodatki za dom … Eva pove, da vsak predmet nosi svojo zgodbo. Ponavadi navdih najde v naravi, etnografiji ali zgodovini.

Za svoje delo pa sta prejela že kar nekaj lepih nagrad: za oblikovalsko odličnost za kolekciji Dota in Krokodilčki je v kategoriji drobni leseni predmeti LesnaVesna prejela Leseno Ikono 2016 (Zavod Big in Revija Hiše) ter nagrado Reformator leta 2015 za zasnovo didaktičnih lesenih igrač Didaktika (Društvo oblikovalcev Slovenije in Spirit Slovenia) ter več arhitekturnih nagrad.

Če torej obožujete les in lesene izdelke, potem je to trgovina, ki jo morate obiskati.

Izdelke LesnaVesna najdete tudi v Trgovini Ika, Ciril-Metodov trg 13, Lj. in v Sloveniki, Gornji trg 4 v Ljubljani. Spremljate pa jo lahko tudi tukaj:

Instagram ∙ Facebookspletna stran

Foto © Izbirčnica